Egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért

Áltlános iskolánk idén is csatlakozott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet felhívására, amelyben arra hívta a diákokat és pedagógusaikat, hogy 2020. október 19-én, 8.30 órától közösen imádkozzuk a rózsafüzért a világ békéjéért, a családi élet szentségéért.

E kezdeményezés szerint világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért, a családi élet szentségéért, valamint az egységért. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Ez az esemény kiemelt alkalom volt számunkra, és egyben megerősítette október havának, mint a rózsafüzér hónapjának üzenetét.

A rózsafüzér közös imádkozása keretében az iskola kápolnában Czine Ferencné hitoktató, majd Szaniszla nővér osztotta meg gondolatait az alsó tagozatosok előtt rózsafüzérről jelentőségéről, fontosságáról, a katolikus egyházban betöltött szerepéről mint eszközről és mint imáról.

A közös imádkozás zárásaként Szabon Gábor atya a budapest-ferencvárosi Bakáts téri római katolikus templom plébánosa áldotta meg az osztályok rózsafüzéreit.

Gilicze Zoltán

2020. október 22.