Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Galéria > Galéria, 2012-2013

Galéria, 2012-2013

 

Gerecsei Tehetségtábor I. rész

Iskolánk tehetségpontja komplex Tehetségtábort szervezett (kémia-biológia-földrajz-történelem-csillagászat) a Duna-Ipoly Nemzeti Park Gerecsei Tájvédelmi Körzetébe 2013. június 27-től június 30-ig.

Gerecsei Tehetségtábor II.rész

Iskolánk tehetségpontja komplex Tehetségtábort szervezett (kémia-biológia-földrajz-történelem-csillagászat) a Duna-Ipoly Nemzeti Park Gerecsei Tájvédelmi Körzetébe 2013. június 27-től június 30-ig.

Dalosünnep a Ferencvárosban

2013. május 6-án Ferencvárosi „Dalosünnep” volt a Bakáts téri templomban, melyen iskolánk Gyermekkórusa is sikerrel szerepelt. Tehetséges diákjaink Rossa László feldolgozásában énekeltek egy olasz népdalt. A Gyermekkórust Szőnyiné Lobmayer Margit vezényelte.

Érettségizőink koncertje

Művészeti iskolánk érettségiző tanulóinak koncertjét április 23-án rendeztük iskolánk dísztermében. Köszönjük a felemelően szép estét!

Gerecsei tehetségnap

Iskolánk tehetségpontja Komplex Tehetségnapot szervezett - (kémia-biológia-földrajz) a Duna-Ipoly Nemzeti Park Gerecsei Tájvédelmi Körzetébe 2013. április 07-én, vasárnap. A tehetségnapon hetedikes és nyolcadikos kollégista diákjaink vettek részt. A túra vezetője Oláh Gábor tanár úr volt.

Siker a 8. Nemzetközi Kémikus Diákszimpóziumon

Iskolánk Curie Tehetségszakkörének négy tagja sikerrel szerepelt a 8. Nemzetközi Kémikus Diákszimpózium rendezvényén, a szlovákiai Dunaszerdahelyen.

Díjátadás az ausztriai Wieselburgban

Iskolánk projektje különdíjat nyert a 12. nemzetközi kémiai projektversenyen. A 700 Euro értékű különdíj átadásra 2013. április 6-án, a XII. Európai Kémiatanári Kongresszuson került sor az ausztriai Wieselburgban.

Békamentés 2013

Március 20-án - a Víz Világnapjához kapcsolódóan - Szaniszla nővér, Gábor tanár úr és húsz hetedik- nyolcadik- és kilencedik osztályos leány is részt vett a hagyományos márciusi békamentésen, Farmoson.

Curie tehetségdélután

A Curie Tehetségszakkör VIII. osztályos tagjai február 28-án, csütörtökön 15 órai kezdettel előadást tartottak, melyen nagyon sok érdeklődő és meghívott vett részt. Ez a tehetségdélután a zárókonferenciája volt a "Kémiával a nyersanyagtól az ipari alapanyagig" című projektünknek.

Tehetségnap Visontán

A Curie tehetségszakkör tagjai február elsején látogatást tettek Visontán a legnagyobb hazai szénerőműben, a Visontai Déli lignitbányában, valamint a Baumit Kft. és a Rigips Hungária Gipszkarton Kft. üzemeiben. Ez a tehetségnap is része a "Kémiával a nyersanyagtól az ipari alapanyagig" című projektünknek, melyet az Osztrák Kémiatanárok Egyesülete (VCÖ)hirdetett meg.

A karácsonyi műsor werkfotói

A 2012-es karácsonyi színdarab (Hithirdetők karácsonya) egy kínai misszióban játszódott. Az előadásról készült fotók mellett - az AVK szakkörös lányoknak köszönhetően - vidám jelmezes csoportképek is készültek a negyedikes elemistákról és a gimis színjátszókról.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok járt nálunk

Szilágyi Áron kardvívót, a londoni olimpia első magyar aranyérmesét láthattuk vendégül. Köszönjük Vígh Ildikó tanítónknak az ügyes szervezést és a beszélgetés vezetését.

Kutatóközpont látogatás

Iskolánk hét biológia és kémia iránt érdeklődő, tehetséges tanulója november 23-án részt vett a Magyar Tudomány Ünnepe 2012 rendezvénysorozat rendezvényén az MTA Természettudományi Kutatóközpont Molekuláris Farmakológiai Intézetben, ahol előadást hallhattak A DNS csodálatos világa címmel.

Jelvényátadás

Szent Cecília ünnepén, a mai napon, Péter atya megáldotta az énekkaros jelvényeket. A régi kórustagok ünnepélyes keretek között tűzték fel az új énekesek nyakkendőjére a megáldott jelvényt. Rubovszky Rita igazgató asszony köszöntötte az iskola két kórusát, a közel 130 énekest.

Skóciai Szent Margit Emléktúra 2012

2012. november 17-én, szombaton iskolánk 12. évfolyamos diákjai - immár hagyományként - részt vettek a 24. alkalommal megszervezett Skóciai Szent Margit Emléktúrán.

Tehetségnap - 2012. november 16.

Iskolánk tehetségpontja november 16-án, rendalapítónk Boldog Gerhardinger Terézia ünnepén tehetségnapot rendezett.

Sudoku bajnokság 2012-2013

Tehetségpontunk - az őszi tehetségnaphoz kapcsolódóan - megrendezte a II. Patrona SUDOKU bajnokságot 2012. novemberében. A versenyen 104 általános iskolás, 10 gimnáziumi tanuló és 8 felnőtt vett részt.

Gambiai gyűjtés

November elején P.Benvin Sebastian verbita atya kérésére iskolánk apraja-nagyja bekapcsolódott a gambiai gyermekek megajándékozására hirdetett gyűjtésbe.

Kalandtúra - igazi meglepetésekkel

Iskolánk vezetői, tanárai, kollégiumunk prefektái és kollégista diákjaink rendhagyó Kalandtúrára várták november 10-én, szombaton, az iskolánk után érdeklődő leányokat és szüleiket. Új képekkel bővítve!

Diákokkal a Magyar Tudományos Akadémián

Iskolánk kilenc tehetséges tanulója november 8-án részt vett a Magyar Tudomány Ünnepe 2012 rendezvénysorozat egyik kiemelkedő rendezvényén a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Trócsányi Zoltán részecskefizikus professzor tartott rendkívül érdekes előadást Az isten-részecske címmel. Diákjainkat dr. Lázár Armand tanár úr és Oláh Gábor, tehetségpont vezető kísérte el.

Látogatás a Parlamentben - Közélet közelről

Iskolánk politika és keresztény közélet iránt érdeklődő diákjai - a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának meghívására - látogatást tettek a Parlamentben. Diákjainkat Vándor Ildikó igazgatóhelyettes tanárnő és Oláh Gábor tehetségpont vezető kísérte el.

Sudoku órák alsósoknak

Matematika órán az első osztályosok megismerkedtek a rendkívül népszerű Sudoku játék alapvető szabályaival.

Tisztelet a hősöknek

Az Újköztemető 301-es parcellájában róttuk le kegyeletünket az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai előtt.

Hegedűs Szalon, október

Az októberi Hegedűs Szalont a Ferencvárosi Önkormányzat 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezés keretében tartottuk.

Néptáncos foglalkozás

Általános iskolásaink a magyar kultúrkincs gazdagságát néptáncos foglalkozások keretében is megismerhetik.

Magyarok Nagyasszonyát ünnepeltük

Magyarok Nagyasszonya napját iskolai közös szentmise keretében ünnepeltük.

Bemutatkozott az AVK-szakkör

A Patrona Hungariae Gimnázium és a Piarista Gimnázium filmes szakköre (AVK) bükkmogyorósdi nyári alkotótáborában falumozit szervezett saját alkotásokból. Az itt készült munkákat is bemutatták október 7-én a Patronában, az ünnepélyes premieren.

Pálos zarándoklat 2012

Október 7-én, vasárnap iskolánk ismét részt vett a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Főbúcsún és a Pálos zarándoklaton.

Legyen a zene mindenkié!

Az Idősek világnapja és a Zene világnapja alkalmából Sebestyén Márta és Andrejszki Judit közös koncertje volt az iskolánkban!

Kutatók Éjszakája 2012

2011. szeptember 23-án, pénteken iskolánk diákjai közül többen részt vettek a Kutatók Éjszakája rendezvényein. Oláh Gábor, Tehetségpont vezető

Cserkésztoborzó az általános iskolában

Szeptember végén a IX. kerületi cserkészek toborzót és játékos kedvcsinálót tartottak az érdeklődő általános iskolás diákok részére.

Szelektív hulladékgyűjtés 2012

A 2012/13-as tanévben is folytatjuk iskolánkban a szelektív hulladékgyűjtést.

Pályaválasztási tanácsadás végzőseinknek

Farkasné Egyed Zsuzsanna, a Patrona Óvoda vezetője rendkívül szuggesztív előadást tartott Gimnáziumunk 12. évfolyamos, pályaválasztás küszöbén álló diákjainak.

Hegedűs Szalon, szeptember

Idén is folytatódik a már hagyományos Hegedűs Szalon! Képeink a szeptemberi, nyitó hangversenyen készültek.

Mindszenty-zarándoklat 2012. szeptember 15.

„Munkára és imádságra!” Jubileumi engesztelő gyalogos zarándoklat indult szeptember 15-én reggel a budapesti Városmajorból Máriaremetére, melyen több mint 300 patronás diák és közel harminc pedagógus is részt vett. Az engesztelő gyalogos zarándoklat fő célja: közös ima a magyar családokért és a hazáért.

Veni Sancte 2012. szeptember 3.

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont tanulói és tanárai ünnepélyes szentmisével kezdték meg a 2012/2013-as tanévet a Szent István Bazilikában

Képek az AVK-szakkör nyári táborából

A Patrona Hungariae Gimnázium és a Piarista Gimnázium filmes szakköre (AVK) Bükkmogyorósdon, nyári alkotótáborban vett részt.

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó