Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Galéria > Galéria, 2013-2014
Óvoda Általános iskola Gimnázium Kollégium Zeneiskola Könyvtár Sajtószoba Támogatóink Galéria
Galéria, 2020-2021 Galéria, 2019-2020 Galéria, 2018-2019 Galéria 2017-2018 Galéria 2016-2017 Galéria, 2015-2016 Galéria, 2014-2015 Galéria, 2013-2014 Képek a ballagásról Békamentés Farmoson Páratlan rajzpályázati siker Országos negyedik helyezés Országos tornaverseny első helyezés Előadás a Nemzeti Vese Program keretében Siker a kerületi Hevesy versenyen Siker a Könyv-papír-olló versenyen Iskolai versenyek a zeneiskolában Elsősegély tanfolyam Odú kihelyezés Téli túra a Budai hegységben Siker a fizikatúrán Célba ért ajándékok Karácsonyi cipősdobozos akció Táncsiker 2013 Gimnazistáink kosárlabda sikere Szakmai nap a Patrona Óvodában Tóth Lázár arany minősítése Siker a kerületi kosárlabda versenyen Tehetségnapi képek I. III. Patronás Sudoku bajnokság Bolyai Matematika Csapatverseny 2013 Poszter és előadás a TERMOSZ-on Diákelőadások a KPSZTI-ben Kiállítás a Patrona Óvodában Dán vendégeink Családi nap - sport, játszóház, hangverseny Családi nap: Szülők akadémiája Salátafesztivál Családi nap 1. Vígopera a Patronában Comenius találkozó - Norvégia 2013. október Patrona Hungariae búcsú + TESZI ígérettétel Pálos zarándoklat 2013 Szabad Európa Vitanap 2013 Hagyományos befogadó szentmise és jelvényátadás Idős nővéreket köszöntöttünk Hang-szó-kép sorozatból: Rongyszőnyeg Berecz András járt az iskolánkban Első napunk az új tanévben Veni Sancte Curie Kémiai Kutatótábor I. Curie Kémiai Kutatótábor II. Tehetségtábor Gyöngyössolymoson Évkezdő kirándulás Szokolyára Kollégiumi kirándulás Esztergomba Tehetségtábor - továbbtanulás Galéria, 2012-2013 Galéria, 2011-2012

Határtalanul
OFI EMMI
NKA
Müpa Partneriskola

Galéria, 2013-2014

 

Tanári kirándulás 1.

Tanáraink az idén a Tisza-tóhoz látogattak.

Békamentés Farmoson

Március 21-én - a Víz Világnapjához kapcsolódóan - Szaniszla nővér, Gábor tanár úr és húsz hetedik-, nyolcadik-, kilencedik- és tizedik osztályos leány is részt vett a hagyományos márciusi békamentésen, Farmoson.

Páratlan rajzpályázati siker

Megszületett a Vese Világnapjára kiírt rajzpályázat eredménye. A pályázatot Varga Réka 5.a osztályos tehetséges tanulónk nyerte. Különdíjat nyert Csurgay Veronika 7.a osztályos, valamint Vida Ágoston 5. b osztályos diákunk is. Gratulálunk!

Országos negyedik helyezés

Szilágyi Margaréta gimnáziumunk tehetséges 7. osztályos tanulója negyedik helyezést ért el a Dr. Árokszállásy Zoltán országos biológia- és környezetvédelmi versenyen.

Országos tornaverseny első helyezés

A Katolikus Iskolák Országos Tornaversenyén (KIDS KUPA)gimnáziumunk leánycsapata országos első helyezést ért el februárban, a budapesti Tornacsarnokban. Csapattagok: Szentgyörgyi Blanka, Lieber Dorottya, Hunyadi Katica, Pakot Anna, Micsutka Lúcia

Előadás a Nemzeti Vese Program keretében

Vargha Ágnes tanárnő vezetésével és Böcskei Virág (volt Patronás diák) szervezésében tehetséges rajzszakkörös diákjaink részt vehettek egy előadáson és egy rajzversenyen, melynek célja minőségi műalkotások készítése a Vese Világnapjára.

Siker a kerületi Hevesy versenyen

A Hevesy György országos kémiaverseny IX. kerületi fordulójában 13 versenyző közül Parászka Emese 8.b osztályos tanulónk második Léta Noémi 8. a osztályos tanulónk pedig harmadik helyezést elérve továbbjutott ugyanennek a versenynek a fővárosi fordulójába.

Siker a Könyv-papír-olló versenyen

Iskolánk tehetséges diákjai jól szerepeltek a szegedi Karolina Gimnázium által rendezett Könyv-papír-olló Idegen nyelvi versenyen. A verseny célja az idegen nyelven olvasás népszerűsítése és a konkrét olvasmány sokoldalú, kreatív feldolgozása.

Iskolai versenyek a zeneiskolában

A TISZÁN INNEN, DUNÁN TÚL fővárosi népdaléneklő verseny képei

Elsősegély tanfolyam

A 8. A és B osztályban ebben az évben biológiából az emberi szervezet felépítését és működését tanuljuk nagy érdeklődéssel. A tankönyv címe: Az ember teste és egészsége. A könyv minden szervrendszer bemutatása után, a szervekkel kapcsolatos betegségeket is megemlíti. Hogyan lehet segíteni, gyógyítani?

Odú kihelyezés

Kaszás Imre és Fonyódi Bence 5.a osztályos tanulók kihelyeztek egy odút a gimnáziumi tornaudvar hátsó, csendes részébe. Az odút - Zsolt tanár úr biztatására, fakultatív házi feladatként - Imre készítette édesapja segítségével. Reméljük a madarak használni fogják a kitett lakóhelyet.

Téli túra a Budai hegységben

Szabó Zsolt tanár úr rendkívül sikeres téli túrát vezetett - a nagy író, Fekete István születésének 114. évfordulóján - január 25-én, szombaton. A télies időben harminchét diák, tanár és szülő vágott neki a 15 km-es távnak.

Siker a fizikatúrán

Iskolánkból a 9.B-ből indult egy tehetséges csapat (Szatmáry Zsófia, Szirt Viktória és Welker Ágnes) az idei országos Fizikatúra versenyen és 6. helyezést értek el. Gratulálunk nekik!!!

Célba ért ajándékok

Hálásan köszönjük ezúton is az ajándékozók szeretetteljes nagylelkűségét. A Szováta – Nyárádmenti falvak diákjai boldog örömmel vették át a „cipősdobozokat”. Az ajándéktalálás boldog pillanatait sikerült megörökíteni:

Karácsonyi cipősdobozos akció

Sikeresen zárult a december 12-én, csütörtökön reggelre meghirdetett, a Nyárád-menti falvak magyar gyermekei számára rendezett „cipősdobozos” karácsonyi gyűjtésünk.

Táncsiker 2013

Gimnáziumunk diákjai második helyezést értek el a Négy Muskétás Táncegyesület által rendezett budapesti akrobatikus rock and roll táncversenyen.

Gimnazistáink kosárlabda sikere

A kerületi Diákolimpián iskolánk gimnáziumának KOSÁRLABDA csapata ezüstérmet szerzett.

Szakmai nap a Patrona Óvodában

2013. november 20-án a Patrona Hungariae Óvoda sikeres attitűdformáló szakmai napot rendezett, melyet a TÁMOP-3.4.2.A-11/1-2012-0004 pályázat – „maSNI – megoldások az SNI gyerekek együttnevelésében” – keretében rendeztek meg.

Tóth Lázár arany minősítése

Tóth Lázár - művészeti iskolánk tehetséges diákja - a XII. Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen - a felvidéki Galántán - remek eredményt ért el. A Nemzetközi zsűri Lázár hegedűjátékát arany minősítéssel és III. helyezéssel jutalmazta.

Siker a kerületi kosárlabda versenyen

A kerületi Diákolimpián iskolánk 8. osztályos KOSÁRLABDA csapata aranyérmet szerzett.

Tehetségnapi képek I.

A novemberi tehetségnapon - a nyári Curie kísérleti kutatótábor nyomán - "Citromból elem? – Építs Te is!" interaktív, kísérletes előadást tartott Nyuli Boglárka, Simon Beatrix és Vékony Nóra 9.b osztályos tanuló. a t szerveztünk – elsősorban a Curie tehetség-szakkörösök és az emelt szintű kémia érettségire készülők részére, a Patronába.

III. Patronás Sudoku bajnokság

November 6-án közel száz résztvevője volt a harmadik Patronás Sudoku bajnokságnak.

Bolyai Matematika Csapatverseny 2013

A Bolyai Matematika Csapatverseny Dél-pesti területi fordulóján iskolánk egyik tehetséges 7. osztályos csapata III. helyezést ért el.

Poszter és előadás a TERMOSZ-on

Október 19-én, a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézetben került megrendezésre az első TERMOSZ (Természettudományos Oktatási Szakkiállítás), melyen iskolánk három - Szécsi Katalin 9., valamint Samu Anna és Vörös Virág 11. osztályos - tanulója és Oláh Gábor tanár úr vett részt.

Diákelőadások a KPSZTI-ben

Október 25-én, a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézetben került megrendezésre az őszi kémiatanári továbbképzés, melyen iskolánk két Curie tehetségszakkörös diákja - Szécsi Katalin 9., valamint Samu Anna 11. osztályos - és Oláh Gábor tanár úr vett részt.

Kiállítás a Patrona Óvodában

Sikeres tehetségpályázathoz kapcsolódóan a Patrona Óvoda 2013. október 12-én tartotta a Teréz napi búcsút, ami az óvoda többéves hagyománya.

Dán vendégeink

2013. október 14-én vendégünk volt a dán NORDVESTJYSK PIGEKOR énekegyüttes.

Családi nap - sport, játszóház, hangverseny

A családi napon változatos programokkal vártunk kicsiket és nagyokat egyaránt. A sportrendezvények, a játszóház és a hangversenyek osztatlan sikert arattak!

Salátafesztivál

A Családi napon kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Saláta Fesztivál. Gyerekek, szülők, tanítók keze alatt formálódott a sok ötletes salátaszobor. A büfében pedig telis-tele a salátatál!

Családi nap 1.

Nagy sikerrel rendeztük meg október 12-én a patronás családi napot. A hagyományteremtés szándékával életre hívott rendezvény megnyitójáról és a büféről mutatunk képeket.

Vígopera a Patronában

A Savaria Barokk Zenekar iskolánkban adta elő Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló című darabját. Az előadás egy pályázat eredménye, amelyet a Ferencvárosi Önkormányzattól nyert a zenekar. Várhatóan egy előadás lesz még januárban is.

Comenius találkozó - Norvégia 2013. október

Október elején iskolánk három tehetséges - és németül kiválóan beszélő - diákja a Comenius program keretében egy hetet töltött Norvégiában.

Pálos zarándoklat 2013

Október 6-án, vasárnap iskolánk ismét részt vett a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Főbúcsún és a Pálos zarándoklaton.

Szabad Európa Vitanap 2013

Október 4-én - Szent Ferenc, a természet és környezetvédelem védőszentjének ünnepén -, gimnáziumunk nyolc végzős diákja vett részt a konferenciasorozat keretében a „Nem akarunk a ciánszennyezés árnyékában élni! A cianidos bányászat uniós betiltásának esélye" című rendezvényen, a Képviselői irodaházban.

Idős nővéreket köszöntöttünk

A Zene világnapja és Idősek világnapja alkalmából hangversennyel leptük meg az Iskolanővérek idős tagjait.

Hang-szó-kép sorozatból: Rongyszőnyeg

A 100 éve született Weöres Sándor Rongyszőnyeg versciklusának részletei olasz kora-barokk zenével és Gross Arnold rézkarcaival fűszerezve hangoztak el, a Tercina Együttes és György Anna színművésznő előadásában.

Kutatók éjszakája 2013

2013. szeptember 27-én, pénteken iskolánk diákjai közül nagyon sokan vettek részt a Kutatók Éjszakája rendezvényein. Idén csoportosan Vácrátótra - a Nemzeti Botanikus Kertbe látogattunk, a Túl nagy lábon élünk című ökológiai kiállításra.

Berecz András járt az iskolánkban

A Ferencvárosi Úrhölgyek Polgári Egyesülete műsoros estjének vendégei voltak Berecz András ének-mesemondó és Berecz István, a 2012-es Fölszállott a páva szóló tánc kategória győztese. Az iskolánkban megrendezett eseményen részt vett dr. Bácskai János polgármester úr is. A műsort a „Világnapok Ferencvárosban - Idősek és Zene világnapja” programsorozat keretében rendezték.

Salzburgi tanulmányút

Iskolánk Tehetségpontja sikerrel pályázott a Határtalan lehetőség című pályázaton és elnyert egy szakmai tanulmányutat Salzburgba és környékére. Harminc patronás leány - akik az előző tanévben sikerrel vettek részt egy osztrák kémiai projektversenyen - kapott lehetőséget arra, hogy tehetségét, gazdagítsa és új ismereteket szerezzen.

Újra indult a Hegedűs Szalon!

Hegedűs Endre zongoraművész újra nagysikerű hangversennyel örvendeztetett meg bennünket.

Első napunk az új tanévben

Rengeteg újdonságról, változásról, fejlődésről hallottunk az első napon.

Veni Sancte

Immár hagyományos módon, a Szent István-bazilikában hívtuk a Szentlelket, hogy legyen segítségünkre az új tanév kihívásaiban.

Curie Kémiai Kutatótábor I.

Augusztus 27-tól 31-ig kísérleti kutatótábort szerveztünk – elsősorban a Curie tehetség-szakkörösök és az emelt szintű kémia érettségire készülők részére, a Patronába. A sikeres tábor képeinek első felét láthatják ebben a galériában.

Curie Kémiai Kutatótábor II.

Augusztus 27-tól 31-ig kísérleti kutatótábort szerveztünk – elsősorban a Curie tehetség-szakkörösök és az emelt szintű kémia érettségire készülők részére, a Patronába. A sikeres tábor képeinek második felét láthatják ebben a galériában. Oláh Gábor, táborvezető

Tehetségtábor Gyöngyössolymoson

A nyári szünet első felében szerveztük meg az „Egymásra utaltság a természetben és a társadalomban” című tehetségtábort.

Évkezdő kirándulás Szokolyára

A tanév első hétvégéjén hagyományainkhoz híven a kollégium közössége évkezdő kirándulással kezdte a közösségi életet.

Kollégiumi kirándulás Esztergomba

Kollégiumi program keretében menetrend szerinti – ám mentesítő – busszal utaztunk Esztergomba, hogy megtekintsük a főegyházmegye székhelyét, Magyarország katolikus fővárosát.

Tehetségtábor - továbbtanulás

A nyári szünetben szerveztük meg azt a tehetségtábort, mely a továbbtanulásban, pályaválasztásban segítette a 12. a osztályban tanuló diákjainkat.

E-napló Adomány - Alapítvány Levelezés PHÉrték
január 29. péntek
08:00 Félévi értesítők kiosztása
február 01. hétfő
08:00 Ált.isk - Találkozás a nővérekkel
február 02. kedd
09:00 Ált.isk - Gyertyaszentelés, Balázsáldás, közös program az óvodáso
február 04. csütörtök
09:00 Ált.isk - Nyílt nap leendő elsősöknek
február 05. péntek
14:00 Ált.isk - Farsang
február 12. péntek
Síszünet
február 17. szerda
Hamvazószerda
08:15 Gimn. - Szentmise
10:15 Ált. isk - Szentmise
Éves program »

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó