Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Galéria > Galéria, 2014-2015
Óvoda Általános iskola Gimnázium Kollégium Zeneiskola Könyvtár Sajtószoba Támogatóink Galéria
Galéria, 2020-2021 Galéria, 2019-2020 Galéria, 2018-2019 Galéria 2017-2018 Galéria 2016-2017 Galéria, 2015-2016 Galéria, 2014-2015 Rajztábor 2015 nyár Az első országos nyelvi kompetenciamérés A Patrona Hungariae gimnazistáinak bérmálkozása Atomfizika - nem középiskolás fokon A májusi Hegedűs Szalon képei Ballagási ünnepség Ballagás Ballagás - Ünnepi mise A feldíszített osztályok A Ballagás előtti este Képek a kilenced misékről Erasmus + Budapesti városnézés Biológiai-fizikai kísérletek Megkezdődött az Erasmus+ projekt a Patronában A Magyar Kurir fényképei végzőseink ballagásáról Közel nyolcszáz megmentett - Békamentés 2015 Napfogyatkozás 2015 FIZIBUSZ előadások Erasmus+ kézműves foglalkozás Az én családom 56-ban pályázat eredményhirdetése A közös adventváró koncert képei Adventi koszorúkat készítettünk Adventi kézműves foglalkozás a kicsiknél Fonóban az első és a második évfolyam Márton-nap a Patronában Képek a 12. B szalagavatójáról Rubik szakkör Diákokkal a Magyar Tudományos Akadémián A Bolyai Matematika Csapatverseny 2014 IV. Patronás Sudoku bajnokság A Parlamentben ünnepeltünk 12. A szalagavató képei Hegedűs Szalon, október Családi nap 3. – vidám műsorok együtt Családi nap 2. – a napelemek átadása Családi nap 1. – szüreti mulatság Magyarok Nagyasszonya búcsú és a TESZI Nishat Kahn szitárművész koncertje Gemma nővér latinosai Vidám kakaózás A hagyományos jelvényátadás képei Zenével, műsorral köszöntöttük az idős nővéreket Német barátainkkkal Hegedűs Szalon, szeptember Sudoku tanítás az általános iskolában Vizitáció Kirándulás a Szentendrei Skanzenben Az első nap Veni Sancte Csaba testvérrel Galéria, 2013-2014 Galéria, 2012-2013 Galéria, 2011-2012

Határtalanul
OFI EMMI
NKA
Müpa Partneriskola

Galéria, 2014-2015

Rajztábor 2015 nyár

Vargha Gézáné, Ági néni és Papp Lilla tanárnő vezetésével folyik a szokásos nyári Patronás tehetségfejlesztő rajztábor.

Az első országos nyelvi kompetenciamérés

2015 június 11-én volt Magyarországon az első országos nyelvi kompetenciamérés - angol és német nyelvből a 6. és a 8. évfolyamon.

A Patrona Hungariae gimnazistáinak bérmálkozása

A budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont 11. évfolyamának tanulói részesültek a bérmálás szentségében június 7-én a Bakáts téri Szent Ferenc-plébániatemplomban. Kontsek Ildikó írása a Magyar Kurirból!

Atomfizika - nem középiskolás fokon

Június 5-én, pénteken rendhagyó atomfizika-részecskefizika előadás volt iskolánkban. Oláh Éva, a fizika doktori iskola doktorandusza tartott bemutató órát iskolánk 11. b osztályos tanulóinak.

A feldíszített osztályok

Pár fénykép következik a végzősöktől búcsúzó osztálytermekről.

Képek a kilenced misékről

Hagyományosan imádkozunk végzőseinkért a lilenced miséken.

Projektzáró rendezvény

Május 15-én, pénteken tartottuk a Patronában megrendezett Erasmus+ spanyol-angol nyelvű budapesti nemzetközi találkozó zárórendezvényét.

Erasmus + Budapesti városnézés

Május 11-én kezdődött Patronás Erasmus+ budapesti nemzetközi találkozó csütörtöki napján Budapest legszebb és legnevezetesebb részeivel ismerkedtek meg a nemzetközi projekt tagjai.

Projektkirándulás Herendre és Veszprémbe

Az Erasmus+ budapesti nemzetközi találkozó keretében meglátogattuk a - 2013. márciusa óta Hungarikumnak számító - Herendi Porcelánmanufaktúrát és a Porcelánmúzeumot, majd eljutottunk Veszprémbe is.

Biológiai-fizikai kísérletek

Az Erasmus+ budapesti nemzetközi találkozó keretében biológiai-fizikai kísérleteket végezett a budapestre érkezett 36 diák, a magyar diákok vezetésével, bemutatójával.

Megkezdődött az Erasmus+ projekt a Patronában

Május 11-én, hétfőn megkezdődött iskolánkban az Erasmus+ budapesti nemzetközi találkozója. A projektben való részvétel kiváló lehetőséget nyújt a diákok számára a nyelvgyakorlásra, más kultúrák megismerésére, az együttműködésben végzett munka gyakorlására.

A Magyar Kurir fényképei végzőseink ballagásáról

A Magyar Kurir fotóriportere fényképezett a ballagáson.

Közel nyolcszáz megmentett - Békamentés 2015

Március 27-én - a Víz Világnapjához kapcsolódóan - húsz hetedik-, nyolcadik- és kilencedik osztályos leány is részt vett a hagyományos márciusi békamentésen, Farmoson. Idén először a Patrona Óvoda húsz óvodása is eljött velünk.

Napfogyatkozás 2015

A 2015. március 20-i részleges napfogyatkozás Budapesten délelőtt 9.39-kor kezdődött és 11.59-ig tartott, csúcspontja 10.48-kor következett be, amikor a Hold majdnem 60 százalékban eltakarta a Napot. Mi is megfigyeltük ezt az érdekes és látványos jelenséget.

FIZIBUSZ előadások

Március 20-án lehetőséget kapott iskolánk, hogy immár másodszor az ELMŰ- ÉMÁSZ támogatásával működtetett Fizibusz elnevezésű vidám ismeretterjesztő- roadshow részesei lehessünk.

Erasmus+ kézműves foglalkozás

Erasmus+ projekt második szakaszában az Elektrotechnikai Múzeumban tett látogatáson a diákok műhelymunkában vettek részt, amelynek keretében maguk készítettek el egy LED-es világítású kandelábert.

Fonóban az első és a második évfolyam

Hogy mi a hagyomány? Ez nehezen fogható meg a XXI. században Budapesten. Nagy valószínűség szerint a hétéves gyerekek dédszülei sem jártak már fonóba. Mit szeretnénk mégis átmenteni abból a hangulatból, amit mi is csak mesékből, regényekből ismerünk? A közös munka, a letyepetyélés, a játék, az együtt dalolás és a mese bűvkörében eltöltött gondtalan délután élményét. Úgy éreztük, ez sikerült két délután az első és a második évfolyamosokkal. Hagyomány lesz belőle?

Márton-nap a Patronában

November 11-én, Szent Márton ünnepén közös élményben lehetett része az egész általános iskolának.

Rubik szakkör

Az idei tanévben nagyon nagy sikernek örvend diákjaink körében a Rubik szakkör, melyet Belucz Györgyné Ildikó néni vezet.

Diákokkal a Magyar Tudományos Akadémián

Iskolánk húsz tehetséges tanulója november 13-án részt vett a Magyar Tudomány Ünnepe 2014 rendezvénysorozat egyik kiemelkedő rendezvényén a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Diákjainkat Berezvainé Borús Klára tanárnő és Oláh Gábor tehetségpont vezető kísérte el.

A Bolyai Matematika Csapatverseny 2014

A Bolyai Matematika Csapatverseny Dél-pesti területi fordulóján iskolánk 4. osztályos csapata IV. helyezést ért el.

IV. Patronás Sudoku bajnokság

November 5-én közel száznegyven résztvevője volt a negyedik Patronás Sudoku bajnokságnak.

A Parlamentben ünnepeltünk

Október 22-én a Parlamentben ünnepeltük meg az 1956-os forradalom évfordulóját.

Nishat Kahn szitárművész koncertje

Igaz különleges élmény volt a világhírű művész hangversenyét meghallgatni

Vidám kakaózás

A felemelő pillanatok után közös kakaózással ünnepeltünk.

Zenével, műsorral köszöntöttük az idős nővéreket

Az idősek világnapján köszöntöttük az idős nővéreket.

Német barátainkkkal

Német barátaink cserediák-program keretében látogattak el hozzánk.

Fizikatúra 2014

Aki egyszer résztvett, az általában visszatérő versenyző lesz. Maradandó élményt és hasznos tudást lehet szerezni az egésznapos verseny alatt. Mi is így voltunk ezzel... Idén 18 gimnáziumi tanulónk vett részt a túrán.

Sudoku tanítás az általános iskolában

Október folyamán rendkívüli matematika órák keretében ismerkedhettek meg elsős és másodikos diákjaink a Sudoku játékkal.

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó