Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Galéria > Galéria, 2015-2016
Óvoda Általános iskola Gimnázium Kollégium Zeneiskola Könyvtár Sajtószoba Támogatóink Galéria

Határtalanul
OFI EMMI
NKA
Müpa Partneriskola

Galéria, 2015-2016

Biciklis tábor 2016

Idén Balatonalmádiban volt a biciklis táborunk 37 általános iskolás gyerek és 6 felnőtt részvételével. Összesen 150 km-t kerékpároztunk ...

Faültetés a Szemináriumban

Gimnáziumunk diákönkormányzatának tagjai és néhány jövendő gimnazistánk Rubovszky Rita főigazgatóval együtt fát ültetett a Központi Papnevelő Intézet kertjében.

Szünizene - áprilisban

Április 13-án, szerdán volt a tanév újabb Szünizene programja, melyben tehetséges zeneiskolás növendékeink és tanáraik örvendeztették meg a hallgatóságot igényes muzsikájukkal - a tanórák közötti szünetekben. Köszönjük!

Siker a Pázmány Bionika versenyén

Szatmáry Zsófia, Szirt Viktória, Váradi Sára, Welker Ágnes és Orha Melinda tehetséges diákjaink országos első helyezést értek el az Országos Bionika Csapatversenyen.

Különdíj a Dallam kórusfesztiválon

A Tatatbányán hetedik alkalommal megrendezett Dallam kórusfesztiválon színvonalas produkciókat mutattak be az énekkarok. A Patrona Gyermekkórusa 61 gyerekkel, köztük hangszeres közreműködőkkel vett részt a fesztiválon, ahol különdíjat és nagyon sok dicséretet kaptak.

Az első ünnep

Nemzeti ünnepünk alkalmából ötödik osztályosaink adták elő Kemény András tanár úr Az első ünnep című, nekik írt darabját. A nagy sikerű előadást Pétery Vera és Csurka Emese tanárnők tanították be és rendezték.

Terepi mérés és békamentés

Március 18-án - a Víz Világnapjához kapcsolódóan - Gábor tanár úr és húsz tehetségszakkörös gimnazista vett részt a hagyományos márciusi békamentésen, mely kiegészült a tehetségszakkörösök terepi méréseivel. Idén ismét a Patrona Óvi húsz óvodása is eljött velünk.

Lelki nap az Általános Iskolában

Húsvétra készülődve, április 18-án, lelki napot tartottunk az általános iskolában.

Keresztútjárás Pesthidegkúton

Húsvétra készülődve, április 17-én, a gimnázium 7.a osztályos tanulói keresztúton vettek részt.

Tanulmányút 1. nap - az ELTE Ásványtárban

Iskolánk huszonhárom tanulója vett részt március 25-én, csütörtökön - a Curie természettudományos tehetségszakkör a Patronában című pályázatunk tehetséggondozó program tematikájához kapcsolódó 2 napos tanulmányi út első napján az ELTE Ásványtárban.

Tanulmányút 2. nap - Visontán

Iskolánk húsz tanulója vett részt március 26-án, pénteken - a Curie természettudományos tehetségszakkör a Patronában című pályázatunk tehetséggondozó program tematikájához kapcsolódó 2 napos tanulmányi út második napján Visontán, a legnagyobb hazai szénerőműben, valamint a Rigips Hungária Gipszkarton Kft. üzemében.

Gyertyaszentelés

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján Mosolygó Péter atya megszentelte az általános iskolások saját kezűleg mártott gyertyáit. A megszentelt gyertyákat a gyerekek hazavitték, hogy családjuk ezek fényénél imádkozhasson.

Farsang 2016 - az általános iskolában

Mindenki nagyon jól mulatott az általános iskolások farsangi bálján. A maskarába öltözött gyerekek osztályonként mulatságos játékokkal, versengéssel, evéssel ivással ünnepeltek, majd végül mindannyian összegyűltünk, megcsodáltuk a sok ötletes jelmezt, és nagy, közös tánccal zártuk a napot.

Szünizene - januárban

Január 27-én, szerdán volt az új esztendő első Szünizene programja, melyben tehetséges zeneiskolás növendékeink és tanáraik örvendeztették meg a hallgatóságot igényes muzsikájukkal - a tanórák közötti szünetekben. Köszönjük!

Tehetségpont és zeneiskola bemutató

Leendő elsőseink szüleinek bemutattuk a Patrona Iskolaközpont tehetségponjátban és a Patrona Zeneiskolában folyó tehetség-fejlesztő, gazdagító munkánkat.

Jubileumi koncert

Képek az ünnepi Hegedűs Szalonról. Thaler Tamás fotói.

Tehetségnap 2015. november

Az idei - Terézia anya boldoggá avatásának 30. évfordulójára emlékére szervezett - Tehetségnapunkon is számtalan kiváló előadást hallhattunk. Néhány kép itt található.

20 évesek lettünk!

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont a 2015/16-os tanévben ünnepli általános iskolája és zeneiskolája alapításának 20. évfordulóját. A jubileumi hét megnyitó szentmiséjén jelenlegi és volt kollégáinkkal és családjaikkal ünnepeltük ezt a szép évfordulót.

Sudoku bajnokság 2015 képei

November első hetében több mint százötven résztvevője volt az ötödik Patronás Sudoku bajnokságnak.

Őszi túra a Duna Ipoly Nemzeti Parkban

A 7.a osztályosok - csodálatos őszi időben - 13 kilométeres túrát tettek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Pilisi Tájvédelmi körzetében.

Diákjaink Norvégiában - 2015 októberben

Az "Un teorema en la biblioteca" spanyol nyelvű Erasmus+ projekt legutóbbi találkozóját 2015. október 17-24 között tartották a norvégiai Trondheimben.

Találkozás a múlttal

Rendhagyó történelemóra keretében nyertek bepillantást a kommunizmus lélektanába a nyolcadikosok. Tassy-Becz Éva asszony volt a vendégünk, aki Elmondom, másként nem tehetek... címmel könyvet is írt az életéről.

A hetedikesek fogadalomtétele

Thaler Tamás fotói

Miatyánk hete

Szeptember utolsó hetében iskolánk bekapcsolódott a Bakáts téri Szent Ferenc Plébánia által, az Ars Sacra Fesztivál részeként szervezett Miatyánk hete programsorozatba.

Családi nap 2015

Az idei családi nap képei Thaler Tamástól.

Előadás Finnországról a 4. a sztályban

Maria Raunio asszony rendkívül izgalmas előadást tartott a Teremtés hete keretében a sokszínű Finnországról.

Mihály napi vásár képei

Szent Mihály napján vásárt rendeztünk az általános iskolában.

Terményáldás az Óvodában

2015. szeptember 23-án 16. 30-kor Szondi utcai épületének udvarán rendezte meg a Patrona Óvoda immár hagyományos őszi családi rendezvényét, a Terményáldást. Az udvaron Noé bárkája fogadta az érkező szülőket és a gyermekeket, benne az ősz terményeivel, a szülők által hozott sok színes zöldségből, gyümölcsből és termésből készített figurákkal.

Kutatók éjszakája 2015

2015. szeptember 25-én, pénteken iskolánk diákjai közül több mint negyvenen - köztük a z ERSAMUS+ spanyol/angol nyelvű projekt tagjai - vettek részt a Kutatók Éjszakája rendezvényein.

Kerékpáros tábor 2015.

Idén tizedszer indultunk kerékpáros táborba azokkal a gyerekekkel, akik szeretnek biciklizni, és nem riadnak vissza napi 50 km megtételétől sem.

In grazia di Dio, Rómában jártunk…

Lassan eltelik egy hónap is (már három hete iskolai keretek közt őrlődünk), de még mindig nem tudunk szabadulni a Róma-hatás alól. Bár, hogy az igazat megvalljam, nem is akarunk!..

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó