Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Galéria > Galéria, 2015-2016 > Miatyánk hete
Óvoda Általános iskola Gimnázium Kollégium Zeneiskola Könyvtár Sajtószoba Támogatóink Galéria

Határtalanul
OFI EMMI
NKA
Müpa Partneriskola

Miatyánk hete

Szeptember utolsó hetében iskolánk bekapcsolódott a Bakáts téri Szent Ferenc Plébánia által, az Ars Sacra Fesztivál részeként szervezett Miatyánk hete programsorozatba.

Ezen a héten az osztályok a napi közös imádság alkalmain megkülönböztetett szeretettel és figyelemmel imádkozták a Miatyánkot. A második évfolyamos kisdiákok egyik reggel az iskola kápolnájában összegyűlve különleges élmény részesei lehettek, ugyanis egy kis színjáték keretében az „Úr” mindenki számára hallhatóan válaszolt is az őt megszólító imára. Ez a kis játék arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy az imádság nemcsak egy megtanult szöveg elmondása, hanem oda kell figyelnünk és komolyan is kell gondolnunk azt, amit Istennek mondunk.

Több osztály is ellátogatott a szomszédos Szent Ferenc Plébániatemplomba, ahol izgalmas foglalkozás keretében rácsodálkozhattak a templom gyönyörű díszítményeire, bepillanthattak rejtett zugaiba, közelről megnézhették a liturgiában használt tárgyakat, megismerkedhettek az orgona titkaival, és egy érdekes kézműves technikát is kipróbálhattak.

Igazi ünnep volt a szombat esti hangáhítat a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc templomban, amikor is iskolánk diákjainak közreműködésével tucatnyi különféle nyelven hangzott föl az Úrtól tanult imádság, a Miatyánk, melyet nagy mesterek tollából való zenés feldolgozások vettek körül a Szent Efrém Férfikar közreműködésével.

A vasárnapi nagy agapén is jelen voltunk kézműves programokkal. A Patrona sátrában csuhéangyalkákat, díszes gyertyákat és színes képeket készíthettek a gyerekek.

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó