Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Galéria > Galéria, 2015-2016 > Őszi túra a Duna Ipoly Nemzeti Parkban
Óvoda Általános iskola Gimnázium Kollégium Zeneiskola Könyvtár Sajtószoba Támogatóink Galéria

Határtalanul
OFI EMMI
NKA
Müpa Partneriskola

A 7.a osztályosok - csodálatos őszi időben - 13 kilométeres túrát tettek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Pilisi Tájvédelmi körzetében. A Jó Isten áldása kísérte egész napunkat, mert az előző tíz nap borongós, esős időjárását követően ezen a napon szikrázó napsütésben lehetett részünk.

Batthyány téri Szent Anna templomban vasárnapi szentmisén vettünk részt, majd Hévvel Pomázra utaztunk. A csobánkai busz indulásáig csoportos játék biztosította a jó hangulatot. Utunk Csobánkáról a Szent kútig vezetett, ahol elfogyasztottuk ebédjeinket és megkóstoltuk a forrás kénes - egyesek szerint büdös - vizét. Ezután felkapaszkodtunk a Hosszú hegy 475 méter magas gerincére, ahonnan páratlan kilátásban gyönyörködhettünk az alattunk elterülő pilisi tájban. Útközben sokféle gombát találtunk. Megismerkedtünk a gyilkos galócával is, melynek változatossága lenyűgözött bennünket. 

Gábor tanár úr rövid ismertetése után megfigyeltük az MTA Ökológiai Kutatóközpont és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös kutatását a Hosszú-hegyen, egy 40 hektáros, 70 éves gyertyános-tölgyes állományban. Itt a kutatók kísérletesen vizsgálják a különböző erdőművelési eljárások termőhelyre, regenerációra és erdei biodiverzitásra gyakorolt hatását. 

Pilisszántón a Csillagösvényen felmásztunk a Boldogasszony kápolnához, ahol elénekeltük a Boldogasszony anyánk című éneket, majd hálát adtunk a nap minden szépségéért, öröméért, és imádkoztunk hazánkért.

A résztvevő 24 leány hálatelt szívvel köszönte meg Anna nővér előkészítő és szervező munkáját, Kriszta néni gondos kíséretét és Gábor bácsi túravezetését. 

Biztosan lesz folytatás...

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó