Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Galéria > Galéria, 2011-2012

Galéria, 2011-2012

 

Balatongyöröki kerékpáros tábor

Immáron 7. alkalommal szerveztünk biciklis tábort a Balatonnál.

Időutazás Angliában

Augusztus közepén egy angliai időutazás részesei voltunk 11-en patronás diákok és tanárok a Student Lines Utazási Iroda szervezésében.

Curie tehetségtábor az Aggteleki Nemzeti Parkban II. rész

2012. június 25-29 között ötnapos tehetségtábort rendeztünk az Aggteleki Nemzeti Parkban, melyen hetedikes és tizenegyedikes tehetséges diákjaink vettek részt. A tábort pályázati pénzből finanszíroztuk. Tehetségtáborunk vezetői: Oláh Gábor tanár úr, Velkei M. Szaniszla nővér és Ignáczné Vándor Ildikó tanárnő volt.

Curie tehetségtábor az Aggteleki Nemzeti Parkban I. rész

2012. június 25-29 között ötnapos tehetségtábort rendeztünk az Aggteleki Nemzeti Parkban, melyen hetedikes és tizenegyedikes tehetséges diákjaink vettek részt. A tábort pályázati pénzből finanszíroztuk. Tehetségtáborunk vezetői: Oláh Gábor tanár úr, Velkei M. Szaniszla nővér és Ignáczné Vándor Ildikó tanárnő volt.

„Ismerjük meg, hogy megszeressük!”

A hetedikesek osztálykirándulásunkon a „HATÁRTALANUL!” program keretében a Felvidéket jártuk be. A Felvidék leghíresebb temploma, a kassai Szent Erzsébet dóm a felebaráti szeretet magyar szentjének alakját őrzi, aki határokat átívelő szeretettel fordult mindenki felé.

Táncbemutató

Idén a Csillagszemű Táncegyüttes tanárai tanították az általános iskola diákjait néptáncra. Június 7-én minden osztály bemutatta tudását. Fergeteges sikert arattak a tanulótársak és a szülők előtt.

OKTV díjátadás és tanári kitüntetés

2012. június elsején a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban adták át az idei OKTV olasz nyelvi helyezettek okleveleit és díjait.

Tehetségdélután az ELTE Ásványtárban

Curie tehetségszakkörünk tagjai - két csoportra bontva - látogatást tettek az ELTE Ásvány- és kőzetárában, ahol szakszerű vezetés során, geológus-múzeumpedagógus vezetésével megismerkedhettek - a kémiában és földrajzban tanult - hétköznapok ásványaival. A közel húszféle ásványt és kőzetet kézbe véve és játékosan kísérletezve (fizikai jellemzők, szín, szag, törésmutató, keménység, karcolat, kristályforma stb.) jutottak a diákok önálló felfedezésekhez.

Flash mob – az előadás

Gimnáziumunk diákjai zenés-táncos flash mobra (villámtömeg v. villámcsődület) készültek, melyet nagy sikerrel adtak elő a Corvin Plázában.

Médianapok

Témafélévünk zárásaként színvonalas rendezvényen foglalhattuk össze és bővíthettük ismereteinket az élet eme fontos területéről.

Flash mob próba

Gimnáziumunk diákjai zenés-táncos flash mobra (villámtömeg v. villámcsődület)készülnek, melyet a június 15-i témaféléves/tehetség napon fognak előadni. A koreográfiát betanította: Drentye Fruzsina 11.a osztályos tehetséges tanulónk.

Varázsfuvola rajzpályázat

Iskolánk ez évben rendezte meg az I. Országos klasszikus iskolai ének és képzőművészeti versenyt. A verseny középpontjában a bécsi klasszika remekművei, elsősorban Mozart Varázsfuvola c. operája állt. A diákok megtekintették az erről készült operafilmet és a témához kapcsolódó rajzokat készítettek. A versenyen nyolc település egyházi és világi iskoláinak tanulói vettek részt.

Ballagási ünnep

Mint minden évben, most májusban is rokonok, barátok százai jöttek el a ballagási ünnepségre.

Bigband koncert

2012. április 26-án iskolánk nagy Dísztermében nagy sikerrel koncertezett a MÖNHATTAN Bigband (Amöneburg). Vezetõjük: Hartmut Raatz.

Kilenced az érettségizőkért – a nuncius atya látogatása

Iskolánk szép hagyománya, hogy a ballagás előtt kilenc alkalommal szentmisén imádkozunk az érettségizőkkel, az érettségizőkért. Minden alkalommal más, a diákok által meghívott atya mutatja be a szentmisét. Első alkalommal Alberto Bottari de Castello atya jött el hozzánk, akit a Szentatya 2011 júniusában nevezett ki Magyarország apostoli nunciusává.

Diákvegyész Délelőtt

Április 12-én, csütörtökön 10-órai kezdettel tartottuk a XIV. Országos Diákvegyész Napokra, Miskolcra, a Jezsuita Gimnáziumba utazó Patronás csapat előadásainak főpróbáját.

Komplex Tehetségnap

Március 31-én, szombaton egész napos komplex (kémia-biológia-földrajz) Tehetségnapot rendeztünk a Bükk hegységben.

Rangos kitüntetések kollégáinknak

Rubovszky Rita, iskolánk igazgatója és Oláh Gábor Péter kémia szakos tanár és a tehetséggondozásért felelős igazgatóhelyettes rangos kitüntetésben részesültek.

Kórus Fukushimából

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontba Fukushimából érkezett kórus, akik március 25-én este az iskola kórusával együtt adtak nagy sikerű koncertet. A koncerten megjelent Ito Tecuo, Japán magyarországi nagykövete is.

Békamentés 2012

A kétéltűek fennmaradása világszinten veszélyben van; Magyarországon minden béka, varangy, gőte vagy szalamandra faj védettséget élvez. A kétéltűek fennmaradása világszinten veszélyben van; Magyarországon minden béka, varangy, gőte vagy szalamandra faj védettséget élvez. Március 23-án - a Víz Világnapjához kapcsolódóan - a már rutinos békamentő 11. a osztályosokon kívül Szaniszla nővér és tizenkét hetedikes leány is bekapcsolódott a békamentésbe Farmoson.

HEGEDŰS SZALON, március

2012. március 22-én újra Hegedűs Endre várta a szülőket, tanárokat,diákokat és az érdeklődőket. A műsoron Beethoven: f-moll „Appassionata” szonáta op. 57 és Chopin: b-moll scherzo op. 31 művét élvezhette a szép számban megjelent közönség. A Szalon vendége a Budapesti Tomkins Énekegyüttes volt. Műsorukon angol, olasz reneszánsz táncdalok, orosz liturgikus zene, magyar népdalfeldolgozások és néger spirituálék hangoztak el.

Víz Világnapja 2012 - Börzsönyi források

A Víz Világnapja iskolai nyitórendezvényeként a Curie kémia tehetségszakkör tagjai közül Hagyó Gabriella és Fejér Kinga 7. b osztályos tanulók a Börzsöny hegységben a Kemence-patak völgyében (Duna-Ipoly Nemzeti Park)vízminőség-vizsgálatokat végeztek.

Rockmusical Szent Pálról

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium MAGIS kórusának előadásában Szent Pál megtérését, életútját és gondolatait jeleníti meg Iváncsits Tamás talán legjobb oratorikus műve, a Damaszkusz, amely 1995-ös keletkezéséből is adódóan mai zenei eszközökkel, a beat és a rock kifejezésvilágával festi meg történetét. Iskolánk tanulói a Párbeszéd Házában tekintették meg az előadást.

Wittner Mária volt a vendégünk

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából iskolánkba látogatott és előadást tartott Wittner Mária 1956-os szabadságharcos és elítélt, jelenleg parlamenti képviselő asszony. Ünnepség keretében felavatta Tóth Ilonka szobrát, aki életét áldozta a magyar szabadságért. A szobrot, amely Józsa Judit szobrászművész alkotása, képviselő asszony ajándékozta iskolánknak.

Farsangi Tehetségkoncert

Február 17-én nagy sikerrel léptek fel zeneiskolánk tehetséges diákjai a Farsangi Tehetségkoncerten.

HEGEDŰS SZALON, február

Újra nagy siker volt és rengeteg látogatót vonzott Hegedűs Endre zongoraművész februári jótékonysági koncertje. Vendégként fellépett a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Farsangi mulatság a kicsiknél

Jelmezversennyel, eszem-iszommal, táncmulatsággal: vidáman ünnepeltük a farsangot az általános iskolában.

Ferencvárosi népdalverseny

A "Tiszán innen, Dunán túl" - országos népdalverseny IX. kerületi fordulójában iskolánk diákjai fényes sikereket értek el: a kiemelt arany minősítés mellett Győriványi Flóra továbbjutott a verseny fővárosi fordulójába. Felkészítőjének és Flórának szeretettel gratulálunk, és további sikeres versenyzést kívánunk!

Ferencvárosi kémiaverseny

A Madame Curie-ről elnevezett Patronás kémiai kutató-tehetségszakkör tanulói közül hárman indulhattak a Hevesy György országos kémiaverseny IX. kerületi fordulójában. A 21 versenyző közül Orha Melinda 7.a osztályos tanulónk harmadik helyezést elérve továbbjutott a verseny fővárosi fordulójába.

Iskolai népdalverseny

A "Tiszán innen, Dunán túl" népdalverseny iskolai fordulóját 2012. január 25-én rendeztük meg iskolánk dísztermében. Harminckilenc induló volt a versenyen, közülük tizenegy tanuló jutott tovább a népdalverseny kerületi fordulójába.

Iskolai SUDOKU bajnokság

Tehetségpontunk iskolai SUDOKU bajnokságot rendezett 2012. január 23-án és január 24-én. A versenyen 63 általános iskolás, 18 gimnáziumi tanuló és 9 felnőtt vett részt.

Három szegény szabólegény

2012. január 6-án a Nevesincs Színház ingyenes előadással kedveskedett az általános iskolának. A „Három szegény szabólegény” zenés mesejátékot nézhettük meg.

Karácsonyi műsor

Iskolánk színjátszó köre Judit nővér vezetésével nagy sikerrel szerepelt a karácsonyi műsoron. Képeinken a szereplők és közreműködők láthatók az előadás emlékezetes pillanataiban.

Karácsonyi műsor próbái

Iskolánk színjátszó köre Judit nővér vezetésével nagy sikerrel szerepelt a karácsonyi műsoron. Képeinken a szereplők és közreműködők láthatók a próbák emlékezetes pillanataiban.

Ferencvárosi Mikulás-koncert

December 6-án a ferencvárosi iskolák Mikulás-koncertet adtak az Iparművészeti Múzeumban. Ezen a jó hangulatú, karácsonyváró koncerten iskolánkat a gimnázium énekkara képviselte Acsainé Dávid Ágnes vezetésével.

Nálunk járt a Mikulás

Iskolánkban járt a Mikulás, akinek kicsik és nagyok, jók és rosszak egyaránt örültek. Az ajándékozó szeretet szentje életével mutatta meg az Isten országa felé vezető utat. Példája nyomán mi is ezen az úton szeretnénk járni, és hirdetni Isten Országának jelenvalóságát.

Kistarcsai kórushangverseny

2011. december 4-én a gimnázium Leánykara a kistarcsai Római Katolikus templomban adott adventi-karácsonyi hangversenyt.

Adventi koncert

Hegedűs Endre Liszt-díjas zongoraművész 2011. november 27-én, vasárnap 18 órai kezdettel a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont dísztermében zongoraestet adott, SZÍVBŐL SZÍVESEN címmel. Az est a Ferencvárosi Önkormányzat ADVENTI PROGRAMSOROZATÁNAK nyitó hangversenye volt. A koncert előtt, a Bakáts téri közös ünnepi adventi Gyertyagyújtáson közreműködött a gimnázium Leánykara.

A 12. B osztály szalagavatója

November 26-án a 12.B osztály tartotta ünnepélyes szalagavató bálját. Az este vendégei a táncbemutatókon kívül megtekinthették az osztály életéről szóló kisfilmet, majd maguk is feleleveníthették tánctudásukat. 23 óra után a gyertyafény-keringő hangjaival ért véget az ünnepi bál.

A 12. A osztály szalagavatója

November 25-én a 12.A osztály tartotta ünnepélyes szalagavató bálját. Az este vendégei a táncbemutatókon kívül megtekinthették az osztály életéről szóló kisfilmet, majd maguk is feleleveníthették tánctudásukat. 23 óra után a gyertyafény-keringő hangjaival ért véget az ünnepi bál.

Barokk koncert

2011. november 19-én, szombaton a Magyar Országos Levéltárban – a Levéltári éjszaka sorozat rendezvényeként - barokk kamarazenei furulyakoncertet adott Markovich Judit zenetanárunk, akit elkísértek tehetséges tanítványai is. Iskolánkat Hagyó Zsuzsanna 9. b osztályos és Németh Annamária 11. b osztályos tanulóink képviselték.

Skóciai Szent Margit Emléktúra

2011. november 19-én, szombaton iskolánk 11. évfolyamos diákjai - immár hagyományként - részt vettek a 24. alkalommal megszervezett Skóciai Szent Margit Emléktúrán. A túra útvonalát - amely 14 km hosszan kanyargott a Keleti-Mecsek vadregényes erdeiben - iskolánk zarándokzászlaja és a magyar zászló mögött vonulva tette meg a népes csoport.

Xperimania projektverseny

Október 15-én zárult le az Európai Iskolahálózat és az Európai Vegyipari Tanács által koordinált Xperimania projektverseny. A projekt célja, hogy felkeltse a diákok természettudományos érdeklődését, mely Európa egyik legfontosabb oktatási prioritása.

Pálos Zarándoklat

2011. október 9-én, vasárnap iskolánk 11. évfolyamos diákjainak és tanárainak tízfős zarándokcsoportja részt vett a Pálos atyák által szervezett és vezetett PÁLOS zarándoklaton és a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Főbúcsún.

Kerületi megemlékezés - október 6.

2011. október 6-án, csütörtökön iskolánk 11. a osztályos diákjai ünnepi műsorral léptek fel a Ferencvárosi Önkormányzat által, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen, a Knézich utca 17-19. szám alatti emléktáblánál.

2011. október 3. Tehetségnap

A nap fő témája a nőiség, a női lét volt. Vendégünk volt iskolánk volt diákja, dr. Kopp Mária professzor, magatartáskutató

Kutatók Éjszakája

2011. szeptember 23-án, pénteken iskolánk diákjai közül többen részt vettek a Kutatók Éjszakája rendezvényein. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika természettudományos előadására öt 11. a osztályos leány regisztrálta magát.

Veni Sancte 2011. szeptember 1.

Veni Sancte - a Boldogasszony Iskolanővérek iskolái közös, ünnepélyes szentmisével kezdték meg a 2011/2012-es tanévet a Szent István Bazilikában

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó