Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Hírek, aktualitások
Hírek, események

Nyelvi tábor gimnazistáinknak

2020.05.26.

A Patrona gimnáziuma nyelvi tábort hirdet a Patronában angol, német és francia nyelvből június 8-12-ig, naponta 9:00-13:00 óra között.
Részletek és jelentkezési információk a címre kattintva találhatók.

Gyermekfelügyelet, NYÁRI TÁBOROK

2020.05.25.

A 202/2020. Korm. rendelet értelmében 2020. Június 2-26. között a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont gyermekfelügyeletet biztosít, vegyes csoportokban. Tekintettel arra, hogy a tanév június 15-ig digitális munkarendben folytatódik, így az érdemjegy szerzés is, az iskolai felügyelet célja, hogy a szülők munkáját segítse.
További információkat és a NYÁRRA MEGHIRDETETT TÁBOROK listáját a címre kattintva találja.

Ballagás 2020.

2020.05.13.

Kedves Ballagó Diákjaink, Kollégák, Nővérek, Diáktársak, Családtagok!
Ballagási ünnepségünk linkje, a ballagáson elhangzott beszédek és a díjazottak névsora a címre kattintva találhatók.

Gimnazistáink taroltak a „Fizika Mindenkinek” versenyen

2020.05.12.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar és a Bay Zoltán Tudomány- és Technikatörténeti Alapítvány közös szervezésében meghirdetett versenyen a patronás lányok elhozták az 1., 2. és a 4. helyezést. A verseny zsűrijében a Műegyetem docensei, tanárai, és a Tudományos Akadémia tagjai vettek részt.
Gratulálunk a versenyben részt vett valamennyi diákunknak, és felkészítő tanáruknak, Berezvainé Borus Klára tanárnőnek!=>

Elsős szülői értekezlet – ELHALASZTVA

2020.05.12.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. május 13-ra meghirdetett szülői értekezletre az Operatív Törzs határozata alapján még nem kerülhet sor.

MEGHÍVÓ

2020.04.24.

Mi, az iskola vezetése és a tantestület arra gondoltunk, hogy szívünk minden szeretetével ebben az évben mi hívunk Titeket, Végzős Lányokat és hívjuk meg a Patrona teljes közösségét, az óvodás, általános iskolás családokat, az Öregdiákokat és Mindazokat, akik hozzánk tartoznak, hogy ünnepeljetek velünk, ki-ki a saját otthonában, de mégis együtt, május 1-én, pénteken 15:00 órakor.
Kérjük, a címre kattintva olvassa el meghívó levelünket!

Döntőbe jutott gimnazistáink az Évszázadok öröksége kárpát-medencei művelődéstörténeti versenyen

2020.04.22.

A Partona három csapata is bejutott az Évszázadok öröksége kárpát-medencei művelődéstörténeti verseny DÖNTŐJÉBE. A címre kattintva megtekinthető a három reformkori témában készült szép és érdekes helytörténeti alkotás, melyek közvetlenül a távoktatás bevezetése előtt készültek! Gratulálunk a csapatok tagjainak és felkészítő tanáruknak, Hagyóné Vitus Györgyinek!

Ökumenikus Diákfilmszemle - ELHALASZTVA

2020.04.15.

Az Ökumenikus Diákfilmszemle szervezőbizottsága a koronavírus-járványra tekintettel meghozta a döntését, hogy az idei filmszemlét a következő tanévben rendezi meg.
A szervezők egy évvel ugyan elhalasztják a versenyt, de figyelembe veszik, hogy az idei végzősök még nevezhessenek.
Wettstein József atya levele a címre kattintva olvasható.

ZöldEnergia fotópályázat - KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

2020.04.06.

Lezárult a ZöldEnergia fotópályázat nevezési szakasza. A 9. évfolyam diákjai szép számmal neveztek a pályázatra, Domján Tibor tanár úr vezetésével.
Most itt a lehetőség, hogy az internet nyilvánossága mondjon véleményt a munkákról, és biztatunk minden kedves látogatót, hogy csillagokkal értékelje a neki tetsző alkotásokat.
A link a címre kattintva érhető el.

Óvodai jelentkezés

2020.04.05.

Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont óvodájában, a Terézvárosban szeretettel hívjuk, várjuk, fogadjuk a körzetes és körzeten kívüli gyermekeket a VI. kerületi Szondi utca 65-ben található felújított óvodánkban.
Jelentkezni elektronikus úton a patronaovi@enternet.hu email címen, vagy telefonon: +36 30 5595557 lehet 2020. április 2 – április 20. között. Részletek a címre kattintva, illetve a www.patronaovoda.hu oldalon találhatók.

Gemma nővér és Réka nővér interjúja a Mária Rádióban

2020.03.30.

Gazdag M. Gemma és Győri M. Réka nővér, iskolánk tanárai és prefektái mesélnek arról, milyen is az online "kollégiumi élet". Az interjút Lobmayer M. Judit nővér készítette, és elsőként a Mária Rádió Napindító című műsorában hangzott el 2020. március 27-én.
A link a címre kattintva található.

Képes üzenet a Boldogasszony Iskolanővérektől

2020.03.23.

A linket a címre kattintva lehet megtekinteni.

FONTOS! - tájékoztatás az iskola jövő heti intézkedéseiről

2020.03.14.

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!
A tegnap esti, a miniszterelnök által kihirdetett új rendelkezések értelmében akár hónapokig fennáll a veszélyhelyzet az országban. Kérjük, a címre kattintva figyelmesen olvassák el tájékoztatónkat az iskolavezetés jövő hétre vonatkozó intézkedéseiről. =>

Beporzók napja

2020.03.13.

Gimnáziumunk 9 és 10. évfolyamos diákjai, összesen 17-en, a Beporzók napján járt Berezvayné Borús Klára és Péntek Zsófia tanárnőkkel. A program teljes költségét (utazás, múzeumpedagógiai foglalkozás díja, étkezés), az NTP-NEER-19-0025 pályázat finanszírozta. =>

Huszárok a Patronában

2020.03.12.

Az általános iskolás diákok a március 15-ét megelőző napokban különféle foglalkozásokon készültek a nemzeti ünnepre, amihez kapcsolódva huszárok is látogatásukat tették intézményünkben.

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó