Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Hírek, aktualitások
Hírek, események

Új tornapálya a gimnázium udvarán

2020.09.16.

Szabon Gábor, Óriásatya áldotta meg szeptember 11-én, pénteken a gimnázium udvarán elkészült új tornapályát. Rubovszky Rita főigazgató köszönte meg Judit nővérnek, a fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnökének, hogy mindezt lehetővé tette, és az üzemeltetési munkatársaknak, hogy egész nyáron megfeszítetten dolgoztak azért, hogy a Patrona szebb, kényelmesebb és biztonságosabb hely legyen.

Gólyatábor Kisirtáspusztán – általános iskola

2020.09.09.

Augusztus közepén három napos gólyatábort szerveztünk az általános iskola hetedik osztálya számára.

Becsengettek! – általános iskola

2020.09.07.

Múlt héten kedden, megkezdődött a 2020-2021-es iskolai tanév.

Covid-protokoll

2020.08.29.

Kedves Szülők!
A címre kattintva olvashatják az iskola koronavírus-védekezéssel kapcsolatos intézkedéseit.

Tudnivalók az iskolakezdéshez

2020.08.29.

Kedves Szülők!
A címre kattintva találják az első iskolai hét legfontosabb tudnivalóit.

KOLLÉGIUMI TUDNIVALÓK

2020.08.28.

Kedves Szülők, kedves Diákjaink!
A kollégiumba való beköltözés korábbi információknak megfelelően augusztus 30-án, vasárnap lesz. Kérjük, a címre kattintva olvassák el tájékoztatónkat.

LEMONDJUK a vasárnapi Veni Sancte szentmiséket a fertőzésveszély miatt

2020.08.28.

Tisztelt Szülők, kedves Diákjaink!
A mai nappal a hivatalos kormányzati információk 132 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5511 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Kérjük, olvasson tovább a címre kattintva!

Tájékoztatás a Menzakártya bevezetéséről

2020.08.24.

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban 2020/2021. tanévtől bevezetésre került egy internetes felületen elérhető étkezési nyilvántartás, a MENZAKÁRTYA rendszer.
A rendszerbe a szülőknek – előzetes regisztráció után – otthonról, a munkahelyről, vagy bármilyen egyéb internet hozzáféréssel rendelkező helyről lehet bejelentkezni. Nincs szükség külön program telepítésére: a felület használata bármilyen böngészőből és okos-telefonról elérhető. =>

Tankönyves tájékoztató!

2020.08.19.

Kedves Szülők!

Kérjük, olvassák el a tankönyves tájékoztatót!

Gyászhír

2020.07.25.

Elment egy csendes, de igazán nagyszerű kollégánk – Rétfalvi Zoltánné, Ilike (1929-2020).
Az általános iskola alapításakor érkezett hozzánk, és sok szeretettel, türelemmel, hittel élte meg a mindennapokat, a gyerekek nevelését és tanítását. Hálával gondolunk rá, hogy tevékeny részese volt az indulás nehéz feladatának, a „hőskornak”, kreativitásával, szorgalmával, hitéből fakadó szeretettel dolgozott az iskoláért, s minden tanítványáért. =>

Akikre büszkék vagyunk - Gimnázium

2020.06.19.

Hagyományaink szerint a Te Deumon olvassuk fel és tapsoljuk meg mindazokat, akik a tanév során valamely versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Idén a legtöbb versenynek elmaradt középdöntője, döntője, így ezúton gratulálunk minden diákunknak és felkészítő tanáraiknak, akik valamely verseny iskolai, kerületi fordulóján, vagy középdöntőjében eredményt értek el. =>

Akikre büszkék vagyunk - Általános iskola

2020.06.18.

Hagyományaink szerint a Te Deumon olvassuk fel és tapsoljuk meg mindazokat, akik a tanév során valamely tanulmányi, zenei vagy sport versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Hatalmas siker a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén – általános iskola

2020.06.17.

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2020. június 11-én került sor a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjére, ahol ADAMSON PÉTER 3.a osztályos tanulónk a kiemelkedő HARMADIK helyezést érte el.

Zeneiskolai hírek

2020.06.09.

A Zeneiskola tanév végi menetrendje és a beiratkozás rendje a címre kattintva található.
Fogadják szeretettel zeneiskolánk művésztanárainak felvételeit, a jazz-tanszak bemutatkozó videóját, és Camille Saint-Saëns: Állatok farsangja című koncertjének felvételét.

jön, Jön, JÖN: Patrona Közösségi tábor 2020. július 20-24.

2020.05.27.

Kedves Diákjaink!
Két nyáron töltöttünk már tanárok és diákok együtt egy-egy rövid hetet Nagymaroson, a Patrona Közösségi Táborban. Most, a harmadik évben már tudtuk mire várunk: a közös, felszabadult együttlétre, ahol a túrázás, evezés, alkotómunka, várnézés, strandolás vagy közös főzés alatt és után jókat tudunk beszélgetni, megosztani, élményt szerezni. A két hónapos bezártság után örömmel várjuk, hogy újra együtt lehessünk úgy igazán, ne csak egy monitoron keresztül láthassuk egymást.=>

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó