Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Hírek, aktualitások > Fenntarthatósági Témahét – általános iskola

Fenntarthatósági Témahét

 

Iskolánk – az előző évek hagyományait folytatva – idén is csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági Témahéthez. A fenntarthatóságra való pedagógiai felkészítés egész életen át tartó tanulási és szocializációs folyamata, amely olyan tájékozott és tevékeny diákokat nevel, akik kreatív, problémamegoldó gondolkodásmóddal rendelkeznek, és eligazodnak a természet-és környezetvédelem terén. 

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében a természetismeret, földrajz, biológia és technika órák keretében hívjuk fel a diákok figyelmét a globális felmelegedés, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet, valamint a klímaváltozás, és az emberiség által egyre erőteljesebb ökológiai lábnyom veszélyeire. Ezek a veszélyek egyre erőteljesebben fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. 

 

A szemléletváltásra diákjainak igen fogékonyak, épp ezért tarjuk fontosnak, hogy adott tanórákon, valamint a gazdag tanórán kívüli tevékenységekben – növényültetés az udvaron található magaságyásokba, az ökokert folyamatos gondozása, a mindennapos kerékpárhasználat megerősítése, kirándulások szervezése a természetbe – egyaránt megjelenjen. 

 

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy diákjainak átérezzék a téma fontosságát, és felfigyeljenek személyes érintettségükre is. Kis odafigyeléssel mindannyian sokat tehetünk a Föld védelméért.

A témahét lezárásaként kerékpártúrát szervezünk diákjaink és családjaik részére a Velencei-tó körül, Bonyhád Kati néni vezetésével.

 

Gilicze Zoltán

 

 

 

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó