Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Hírek, aktualitások > Gyászolunk

Kedves Szülők! Kedves Kollégák! Kedves Diákok!

 


Bereczky Judit tanárnő, Jucus néni, mindannyiunk szeretett Jucusa, a barátunk, kollégánk október 11-én, vasárnap éjjel átadta lelkét Teremtőjének.

Leírva és kimondva is megrendítő, felfoghatatlan szavak, amelyek szinte elviselhetetlen szomorúsággal töltenek el bennünket. Mégis bekövetkezett az, amitől egy ideje nagyon féltünk, de reménykedtünk, imádkoztunk, hiszen még csak 46 esztendős volt.

17 tanévet töltöttünk együtt, 17 éve volt az életünk és iskolánk része. Emlékek tolulnak föl. Szívügye volt a diákok sportolása, az élete volt a feszített munkatempó. Már itt van volt tanítványa, aki a mentoráltjaként maga is „tesit” tanít nálunk. Megannyi közös program, sportkörök, nyári vízitúrák, munkaközösség-vezetés – jó kis csapat, összetartó kollégák, a fiatal pártfogoltak, osztályfőnökség a gimiben, rengeteg KIDS-verseny és diákolimpiák, töretlen lelkesedés, motiváció a tanítványok felé. És a sok-sok sítábor, a tömegsport órák, az érettségiztetés, és a közös tanári farsangok, az ünnepek és a hétköznapok.

Küzdött és harcolt, megrendült egészséggel és méltósággal súlyos betegségében is folytatta a tanítást szeretett iskolájában, a mindenekfelett legfontosabbakkal, a gyerekekkel, diákokkal szinte az utolsó pillanatig.

Kedden még órákat tartott.

Szerdán került kórházba, és ahogyan egyre gyöngébb lett, később már nem tudott hívni, írni, de valami csodálatos erő folytán csütörtökön Rita tanárnőnek (főigazgatónk) még fölvette a telefont. Hosszú, szép és szeretetteljes beszélgetés volt. Ekkor Rita tanárnő elmondta Neki, hogy megalapítja a Róla elnevezett Jó Tanuló, Jó Sportoló – díjat, amelyet minden tanév végén egy általános iskolás és egy gimnáziumi diák kap majd meg.

Jucus meghatódott és így azzal a tudattal ment el, hogy emléke a Patrona közösségében mindig tovább él, a jelenben és az elkövetkező évtizedekben is fennmarad, azok között is, akik már nem ismerték.

Szeretnénk, hogy mindannyian – diákok és kollégák – méltóképpen búcsúzhassunk Tőle, ezért a szerdai napon az aulában kialakítunk egy emlékhelyet.

Ezen a napon az iskola valamennyi osztálya szép sorban elhelyezi a megemlékezés virágait, valamint gyertyagyújtás mellett imádkoznak, énekelnek.

Emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük.

„ ... búcsúzunk, ...
... Az álmainktól, mik nem teljesültek,
A lángjainktól, mik lassan kihűlnek,
A tűnő tájtól, mit vonatról láttunk,
A kemény rögtől, min megállt a lábunk"

(Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk)

A Patrona Vezetősége

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó