Otthonosság, Minőség
Jobbá tehető a világ!
Főoldal > Hírek, aktualitások > KOLLÉGIUMI TUDNIVALÓK

KOLLÉGIUMI  TUDNIVALÓK

 

Beköltözés: 2020. augusztus 30. vasárnap  12.00 – 18.00 között

  • A kollégista lányoktól ekkor kérjük a szülői nyilatkozat leadását. Hangsúlyozzuk, hogy a nyilatkozatban szereplő kitétel, miszerint „BÁRMELY külföldi országban tartózkodás után 2 hét karantén otthon töltését, ill. 2 negatív teszt bemutatását kérjük” tudatos iskolavezetői döntés, szigorúbb, mint az EMMI határozat ajánlása. Ennek oka, hogy iskolánkban kis helyen sok gyermek, sok pedagógus él és dolgozik – a kollégiumban 24 órán át. A lehető legkörültekintőbb óvatossággal szeretnénk az emberileg megvalósítható legnagyobb biztonságot megteremteni mindannyiunk számára. Tudjuk, hogy a „zöld” besorolásban van pl. Horvátország is, ahol egyre magasabb a megbetegedések száma. Sajnos a magyarországi megbetegedések száma is folyamatosan emelkedik, így Veni Sancte szentmisénket sem tudjuk megtartani.
  • Mivel vasárnap NEM lesz közös szentmisénk, kérjük, hogy mindenki lehetőleg délelőtt vegyen részt vasárnapi misén, vagy 17.30-kor a Bakáts téri templom szentmiséjére mehet.
  • A beköltözés alkalmával a kollégium területére kísérő egyáltalán NEM mehet fel a lányoknak segíteni. A prefektákkal az aulában tudnak találkozni, beszélni.
  • A kollégiumban – mint ahogy az iskolában is – beteg diák NEM tartózkodhat. Nyomatékosan kérjük, hogy gyengélkedő, bármely tünetet mutató leányukat NE hozzák a kollégiumba, iskolába sem. Aki itt tartózkodása közben betegszik meg, azt azonnal elkülönítjük, és érte kell jönniük.
  • A kollégiumban mindenki saját ágyneműt hoz és használ. Kérjük, hogy személyes holmijukat a minimálisra korlátozzák, csupán 5-6 napra elegendő ruhaneműt hozzanak magukkal.
  • Étkezés: vasárnap vacsorától kezdve napi 3 étkezést biztosítunk – már HÉTFŐN is. Csoportonként 1 hűtőszekrényben szabad otthoni ételt tárolniuk.  

Üdvözlettel:

Csermely M. Irén
kollégium igazgató

Patrona Hungariae

Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
Tel: +36 1 217-0337
E-mail: iskola@patrona.hu

Iskolánk fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya

Honlapunk megújulását támogatta a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége

  Ferencváros logó