Hírek

2021/2022

Iskolanyitogató az általános iskola leendő elsősei számára

Kedves Érdeklődő Szülők!

A járványügyi helyzet miatt a február 3-ra tervezett iskolalátogató programunk ELMARAD.

Továbbra is lehetőségük van megadni adataikat, amellyel lehetővé teszik az iskola számára, hogy a tanév során végighúzódó jelentkezési folyamat állomásairól személyesen informáhassuk Önöket. Regisztrálni ide kattintva tudnak, a jelentkezési lapot pedig ide kattintva tudják letölteni.

2021/2022

Téli sporttábor 9-15 éveseknek

Ha szeretnéd a síszünetet jó hangulatban, különböző sportágak kipróbálásával tölteni, gyere és csatlakozz hozzánk!
Időpont: február 7-10. között, minden nap 8-16 óráig. 
A részletekért kattints a képre!

2021/2022

Segítséget kérünk a balesetet szenvedett szovátai kórustagoknak

Karácsony előtt egy televíziós felvételre menet a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar tagjai balesetet szenvedtek a kanyargós Nyárádmente egyik hírhedt útszakaszán. Anyagi segítséget és imáikat kérjük a megsérült kórustagok gyógykezeléséhez és a mikrobusz pótlásához. 

 

2021/2022

Vízkereszt

Vízkereszt alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be a gimnáziumban Káposztássy Béla atya, hittantanár, iskolalelkész, az általános iskoláában pedig Martos Levente Balázs atya, a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Szombathelyi Egyházmegye felnőttképzési püspöki referense.

2021/2022

A Patrona közössége gyászolja Bajzák M. Eszter nővért, egykori nagyhírű igazgatónkat – Rubovszky Rita főigazgató búcsúja

Eszter nővér Karácsony ünnepe után közvetlenül, december 27-én adta vissza lelkét Teremtőjének. A legendás hírű igazgató, országosan elismert bizottságok tagja, a Katolikus Pedagógiai Intézet alapítója, a nagyszerű tanár, kemény kezű, sokszor magányos vezető utolsó éveiben napról napra adta vissza erejét, sziporkázó intellektusát, bölcsességét, aktivitását a Teremtőnek.

2021/2022

Betlehemi Szent Láng és Élő Betlehem a Patronában

A betlehemi Születés Templomából 2021. december 14-én reggel megérkezett a Szent Láng az iskolánkba, amelyet Horváthy Dénes édesapa, az Öveges József cserkészcsapat vezetője hozott közénk. A lángátadásra, valamint a Szent Család befogadására az „Élő Betlehem” programunk keretében került sor. 

2021/2022

Szent Miklós püspök az általános iskolában

December 6-án Szent Miklós püspököt köszönthettük iskolánkban, mint a gyermekek és diákok védőszentjét. Az alsó és a felső tagozatos osztályok egyaránt már napokkal előtte nagy izgalommal készülődtek a Mikulás érkezésére. 

2021/2022

Általános iskolába hívogató

Szeretettel ajánljuk a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont általános iskoláját azoknak a családoknak, akik fontosnak tartják az együttműködést gyermekük iskolájával, elfogadják intézményünk és a fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek rendje által közvetített értékeket.

A kategória összes híre