Galéria / videótár

Krisztus király ünnepén az általános iskolában

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójának felhívására, miszerint „Alkosson minden nemzet egy közösséget”, 2021. november 19-én az általános iskola diáksága – a hagyományos reggeli ima keretében az egyházi év közelgő lezárása és Krisztus király ünnepe előtt tisztelgett. A korábbi évek hagyományait folytatva közösen magasztaltuk a világmindenség Királyát, Jézust.

Márton nap az általános iskolában - alsó tagozat

A Szent Márton napi projekthét keretében – már több éves hagyományként – az általános iskola alsó tagozatos diákjaival Szent Márton napi megemlékezést tartottunk iskolánk udvarán. A program keretében közös énekléssel, imádkozással, valamint a legenda megismerésével emlékeztünk meg Pannónia szülöttéről. Ezt követően az osztályok saját készítésű lámpásaikba helyezett mécseseikkel tettek felvonulást. A kis lámpások fénye önmaga őrizte Szent Márton emlékét, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatta el az emberekhez.

Márton nap az általános iskolában - felső tagozat

A Szent Márton napi projekthét keretében, hagyományként, az általános iskola felső tagozatos diákjaival Szent Márton napi megemlékezést tartottunk iskolánk kert tavánál. A program keretében osztályonként 12-12 lámpásként világító bambuszhajót bocsátottunk a vízre. Ez a 12-es szám azt jelképezte, hogy Szent Márton tizenkét évesen döntött úgy, hogy felveszi a kereszténységet. A kis lámpások vízre bocsátása pedig önmaga őrizte Szent Márton emlékét, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatta el az emberekhez.

DSE Turisztika - Márianosztra, Kopasz-hegy

Majdnem 40 patronás lány és testnevelő tanár vett túrabakancsot és vágott neki, hogy a Patrona Túraklubbal meghódítsa a Börzsöny egyik legszebb csúcsát, a Márianosztrai Kopasz-hegyet. A lányok fantasztikus teljesítményt nyújtottak 25 kilométeren át Zebegényből Márianosztrára és vissza. A túrát nagy örömünkre Kovács Orsolya Eszter, Kovács Orsolya és Konrád Júlia tanárnők is kísérték. Csodás élmény marad.

Képek a befogadó szentmiséről

Október 10-én, vasárnap hagyományaink szerint ünnepélyesen, szentmise keretében fogadtuk be iskolánk közösségébe az újonnan érkezett elsős és hetedikes, illetve a a 2021/22-es tanévet nálunk kezdő új tanítványainkat a Szent István Bazilikában.

22 553 lépés Pilistetőn - zarándoklat a pálosok nyomában

Őrangyalok ünnepén – október 2-án – zarándoklatot szerveztünk az általános iskolai diákok és családok számára a Pilisbe, hogy minél jobban megismerhessük a magyar alapítású pálos szerzetesrend történelmét, megtekintsük kolostoraik maradványait, valamint megmászhassuk a rend alapítójáról elnevezett, 2014-ben felújított Boldog Özséb kilátót.

Biciklis tábor Dunaszigeten 2021. július

Idén örvendetesen sokan jelentkeztek a biciklis táborba, így két turnusban, két hét alatt összesen 50 gyermek táborozott velünk Dunaszigeten. Mindannyian nagyon kitartóak, lelkesek és együttműködőek voltak.