Hírek

2021/2022

Iskolanyitogató az általános iskola leendő elsősei számára

Az első találkozást követően ismételten szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő családokat a 2021-2022-es tanév második Iskolanyitogató rendezvényén, 2021. november 30-án, 16:30-kor.
Kérjük, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel a felnőttek érkezzenek iskolánkba maszkban, és belépéskor a portán mutassák fel védettségi igazolványaikat.

2021/2022

Dobogós hely a fővárosi szépolvasási versenyen

A Montágh Imre emlékére minden évben megrendezett „Mondd ki szépen!” fővárosi szépolvasási versenyen Pamula Nelli 4.b osztályos tanulónk a kerületi első helyezése után harmadik lett a fővárosi fordulóban.

Felkészítő tanára: Szécsi Péterné

2021/2022

Gimnazista lányaink az Országos Fizikatúrán

Az őszi szünet előtti hétvégén 12 lelkes diák Sopronba utazott az Országos Fizikatúra versenyre. A diákok 12 km-es túrán vettek részt, ahol öt állomáshelyen természettudományos feladatokat oldottak meg.

2021/2022

Első hely és országos döntős csapat a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny regionális fordulóján jelentős pontelőnnyel első helyezett lett az 5.a osztályos „Zongoristák+1” csapata. Győzelmükkel a 2019-ben megkezdett sikersorozatban immár harmadik évben hagyják maguk mögött a teljes mezőnyt. A kimagasló eredménnyel a teljes dél-pesti régiót képviselik az országos döntőben.

A versenyen általános iskolánk 3-4-5-6. osztályos csapatai vettek részt, a további szép eredmények alább olvashatók.

A kimagasló eredménynek mögött mindig nagyon komoly szaktanári felkészítés áll. A Bolyai Matematika Csapatverseny dél-pesti körzeti fordulójának tanári fődíját kollégánk, Alföldi Ildikó tanárnő kapta meg.

Szívből gratulálunk a résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

2021/2022

Emlékezés a hősökre az általános iskolában

Általános iskolánk Általános iskolánk diákjai és pedagógusai ünnepi megemlékezéssel, gyertyagyújtással, koszorúzással rótták le tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. Felső tagozatosaink interaktív akadályverseny keretében dolgozták fel a forradalom eseményeit.

2021/2022

Emlékezés a hősökre a gimnáziumban

Gimnáziumunk 7-8-9. évfolyama villamos különjárattal látogatta meg az Új Köztemető 301-es parcelláját. Felsőbb éves gimnazistáink peddig a Fiumei úti Sírkertben helyezték el az emlékezés koszorúit. 

Diákjaink történelemtanáraik által összeállított feladatlap segítségével, önállóan, illetve kis csoportokben ismerkedtek '56 hőseivel.

2021/2022

Általános iskolába hívogató

Szeretettel ajánljuk a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont általános iskoláját azoknak a családoknak, akik fontosnak tartják az együttműködést gyermekük iskolájával, elfogadják intézményünk és a fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek rendje által közvetített értékeket.

Régebbi híreink