Általános Iskola

Általános iskola hírkategória hírek

2022/2023

Zarándoklat és lelki nap Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

Március 24-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén az alsó és a felső tagozat számára zarándoklatot szerveztünk. A 3-4. évfolyamosoknak a Tamariska-dombra látogattak, az 5. évfolyamosok számára a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére emelt és felszentelt budaörsi Kőhegyi kápolnához, a 6-8. évfolyamosok pedig a gercsei Boldogasszony Templomhoz szerveztünk zarándoklatot.

2022/2023

Kimagasló siker a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy az idei 2022/2023-as tanévben a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Zrínyi Ilona Matematikaverseny újabb Budapesti IV. körzeti fordulóját is sikeresen vették tanítványaink.

2022/2023

Mozogj és nyerj!

Mozogj és nyerj 1.000.000 Ft-ot a sulidnak!

Csatlakozzunk a Magyar Szervátültetettek Szövetsége felhívására azzal, hogy teljesítjük a feltételeket. További információk egy kattintásra.

2022/2023

„A hősökre emlékezni kell!” március 15. – a magyar szabadság ünnepe

1848 forradalma és az azt követő 1848–49-es szabadságharc a magyar nemzet egyik legnagyszerűbb története. Minden megvan benne, ami ehhez szükséges: emberfeletti vagy épp nagyon is emberi hősök; drámai gesztusok és igazi nagyság; szélsőséges érzelmek és bölcs belátás; önfeláldozás, hősiesség. Minden magyar hős, aki életét áldozta a nemzetért, az ország szabadságáért, megérdemli, hogy emlékezzünk rá.

2022/2023

A Szabadság vezeti a népet - március 15-re emlékeztünk

A gimnázium 7.B osztálya, néhány felsőbb éves diákunkkal kiegészülve szívmelengető műsort adott nekünk nemzeti ünnepünk alkalmából. A műsort Zayné Tuzson-Berczeli Bernadett tanárnő állította össze és tanította be diákjainak.

2022/2023

Első helyezés a Sakk Diákolimpián

Gut Kende Dávid, iskolánk 1.a osztályos tanulója, a Magyar Sakkszövetség szervezésében megrendezésre kerülő Sakk Diákolimpián - egyéniben, 100%-os teljesítménnyel - budapesti bajnok lett az F1 korcsoportban.

Szívből gratulálunk!

2022/2023

Rangadón a Patrona

Február 23-án a Tüskecsarnokban izgalmas jégkorong rangadón vett részt az általános iskola 3. és 4. a osztálya.

Általános iskolai galériák

Krisztus király ünnepén az általános iskolában

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójának felhívására, miszerint „Alkosson minden nemzet egy közösséget”, 2021. november 19-én az általános iskola diáksága – a hagyományos reggeli ima keretében az egyházi év közelgő lezárása és Krisztus király ünnepe előtt tisztelgett. A korábbi évek hagyományait folytatva közösen magasztaltuk a világmindenség Királyát, Jézust.

Márton nap az általános iskolában - alsó tagozat

A Szent Márton napi projekthét keretében – már több éves hagyományként – az általános iskola alsó tagozatos diákjaival Szent Márton napi megemlékezést tartottunk iskolánk udvarán. A program keretében közös énekléssel, imádkozással, valamint a legenda megismerésével emlékeztünk meg Pannónia szülöttéről. Ezt követően az osztályok saját készítésű lámpásaikba helyezett mécseseikkel tettek felvonulást. A kis lámpások fénye önmaga őrizte Szent Márton emlékét, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatta el az emberekhez.

Márton nap az általános iskolában - felső tagozat

A Szent Márton napi projekthét keretében, hagyományként, az általános iskola felső tagozatos diákjaival Szent Márton napi megemlékezést tartottunk iskolánk kert tavánál. A program keretében osztályonként 12-12 lámpásként világító bambuszhajót bocsátottunk a vízre. Ez a 12-es szám azt jelképezte, hogy Szent Márton tizenkét évesen döntött úgy, hogy felveszi a kereszténységet. A kis lámpások vízre bocsátása pedig önmaga őrizte Szent Márton emlékét, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatta el az emberekhez.
Kapcsolódó galériák