Általános Iskola

Általános iskola hírkategória hírek

2022/2023

Adventi hangverseny

Meghitt és nagyon szép hangversennyel ajándékozák meg közönségüket a Patrona zeneiskolájának  művésztanárai és versenygyőztes növendékeik a december 08-án, csütörtökön 18:00 órakor iskolánk nagy dísztermében elhangzott adventi koncertjükön.

2022/2023

"Új csillagnak új Királya"

December 7-én az általános iskola alsó és 5. évfolyamos diáksága mesével és muzsikával rendhagyó irodalomórán vett részt az iskola nagy dísztermében. A program a Népi játszóház-és alkotóműhely délutáni szakkör nyertes pályázatának köszönhetően a Csóri Sándor Alapnak köszönhetően valósult meg.

2022/2023

Szent Miklós püspök az általános iskolában

December 6-án Szent Miklós püspököt köszönthettük iskolánkban mint a gyermekek és diákok védőszentjét. Az egyes osztályok nagy izgalommal készülődtek a Mikulás érkezésére.

2022/2023

Osztálymise advent idején

November 29-én, az adventi időszak kezdetén, újabb felső tagozatos osztálymisére került sor a kápolnában a vasárnapi adventi szentmisét követően.

Az Úr eljövetelének várása, valamint az első gyertyagyújtást követően a 6.a osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmisét Michele Baggi atyaBudapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia plébánosa – tartotta.

Könyörgéseink:

2022/2023

Adventi szentmise, lelki készület

Advent első vasárnapján Michele Baggi atya vezetésével lélekemelő, feltöltődést nyújtó adventi szentmisén vettek részt általános iskolánk tanárai, diákjai szüleikkel, testvéreikkel, hozzátartozóikkal.

2022/2023

Adventi kirándulás a családokkal

Lombhullás után a fák és bokrok közt megnő az erdei tér, mélyebb a csend és így menet közben jobban bepillanthattunk ez erdő magánéletébe. Advent előtt jó egy kicsit megállni, rendezni gondolatainkat, és megtisztult lélekkel várni karácsony szent éjszakáját.

2022/2023

Morus osztály előkészítő foglalkozás

Szeretettel várunk minden érdeklődő 8. osztályos lányt, aki a 2023. szeptemberében induló Morus osztályba szeretne jelentkezni, november 25-én, pénteken 15:00-17:00 óra között játékos előkészítő foglalkozásra.

2022/2023

Országos döntőben az 5. a osztály a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

Az általános iskolai megyei/körzeti forduló 2022. november 11-én került lebonyolításra, amelyen az indulók, a dél-pesti régióba sorolt további hat kerület (!) diákjaival mérték össze tudásukat. Az általános iskolát az idei évben a legeredményesebben az 5. a osztály képviselte.

A IX, XVIII, XIX, XX, XXI, XXIII kerületből induló 72 csapatot maga mögé utasítva remek versenyzéssel első helyezést ért el a „VSEV” csapatunk, így a dél- pesti régió 5. évfolyamának élén került be az országos döntőbe!

1. hely
döntős

VSEV

2022/2023

Lámpás felvonulás Márton napon

A Szent Márton napi projekthét keretében – hagyományainkat folytatva – az általános iskola alsó tagozatos diákjaival is tartottunk Szent Márton napi megemlékezést november 11-én. Az alsós osztályok saját készítésű lámpásokkal, libáikkal, kardokkal és pajzsokkal vonultak át a Bakáts téri plébániára.

Általános iskolai galériák

Krisztus király ünnepén az általános iskolában

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójának felhívására, miszerint „Alkosson minden nemzet egy közösséget”, 2021. november 19-én az általános iskola diáksága – a hagyományos reggeli ima keretében az egyházi év közelgő lezárása és Krisztus király ünnepe előtt tisztelgett. A korábbi évek hagyományait folytatva közösen magasztaltuk a világmindenség Királyát, Jézust.

Márton nap az általános iskolában - alsó tagozat

A Szent Márton napi projekthét keretében – már több éves hagyományként – az általános iskola alsó tagozatos diákjaival Szent Márton napi megemlékezést tartottunk iskolánk udvarán. A program keretében közös énekléssel, imádkozással, valamint a legenda megismerésével emlékeztünk meg Pannónia szülöttéről. Ezt követően az osztályok saját készítésű lámpásaikba helyezett mécseseikkel tettek felvonulást. A kis lámpások fénye önmaga őrizte Szent Márton emlékét, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatta el az emberekhez.

Márton nap az általános iskolában - felső tagozat

A Szent Márton napi projekthét keretében, hagyományként, az általános iskola felső tagozatos diákjaival Szent Márton napi megemlékezést tartottunk iskolánk kert tavánál. A program keretében osztályonként 12-12 lámpásként világító bambuszhajót bocsátottunk a vízre. Ez a 12-es szám azt jelképezte, hogy Szent Márton tizenkét évesen döntött úgy, hogy felveszi a kereszténységet. A kis lámpások vízre bocsátása pedig önmaga őrizte Szent Márton emlékét, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatta el az emberekhez.
Kapcsolódó galériák