Büszkeségeink

Tiszán innen, Dunán túl népdaléneklési verseny - fővárosi forduló

A Patronások a kerületi sikerek után eredményesen szerepeltek a Tiszán innen Dunán túl fővárosi népdalversenyen is.

Láng Janka kiemelt arany minősítéssel bejutott az országos döntőbe.

Nyolcadikos énekegyüttesünk, a Szinkópa kópék (Damjanovics Panna, Jancsó Réka, Koller Bíborka. Markovics Melinda, Rónai Jolán, Szalay Rita, Szenthe Sára) arany minősítést szerzett.

Illés-Vízler Veronika szóló kategóriaban, Mosolygó Julianna és Szabó Anna kisegyüttes kategóriában kapott ezüst minősítést.

Hello, USA!

Amerika rajongó diákjaink a tavaszi országos "Hello, USA!" című angol nyelvi versenyen, ahol  B2-es szinten, egyéniben Balogh Liza (9.B) országos 4. helyezett lett (csak 10. és 11.-esek előzték meg!), Ewere Viktória (9.B) országos 12. helyezett lett. B1-es szinten, egyéniben Dezsényi Johanna (9.B) országos 8. helyezett lett. Felkészítő tanáruk: Lukácsné Borbély Krisztina

Siker a Nagy magyar királyok történelmi projektversenyen

Országos 4. helyezést ért el a 7-8. osztályos csapatverseny kategóriában a 7. A csapata: Kálazy Fanni, Késmárki Luca és Koller Bíborka. A 9-12. osztályosok kategóriájában pedig szintén 4. helyezést ért el a 10. A csapata: Fiszter Hanna, Marxer Virág, Palotás Cseperke és Veress Luca. Felkészítő tanáruk: Hagyóné Vitus Györgyi tanárnő. Szívből gratulálunk nekik!

Országos történelemverseny 6. helyezés

Budapest Főváros Levéltára – Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával meghirdette a Budapesti hidak története című 3 fordulós, városismereti versenyét. A budapesti hidak múltjával, a két városrész fejlődésében játszott szerepükkel, valamint a Duna fővárosi szakaszának megismerésével kapcsolatos versenyen a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont HÍDÁSZOK nevű csapata, Juhász Adél 11. B, Szente Rita 11. B és Szőnyi Viola 11. A osztályos tanulók nagyszerű csapatmunkával az országos döntőben 6. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Vándor Ildikó tanárnő. Gratulálunk Nekik!

Az általános iskola kompetenciamérési eredményei

2019-ben az általános iskola bekerült a kiemelkedő teljesítményű iskolák közé. Ez azoknak a 6. évfolyamos diákoknak köszönhető, akik két kompetenciaterületen – szövegértésben és matematikában is – az országos lefedettséget mutató eredményekhez képest kiváló eredményeket értek el.

2021-ben idén is kiemelkedő eredményt értek el a hatodikos diákok, és ez a 2022-es méréskor is töretlen maradt. Az átlageredmények mutatószámai alapján diákjaink megelőzték az országos mutatók mellett a budapesti általános iskolák döntő többségét, valamint a létszám alapján velünk egy kategóriába sorolt budapesti általános iskolákat is. Ez azt jelenti, hogy a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont általános iskolai 6. évfolyamja valamennyi viszonyítási csoporthoz viszonyítva kimagasló eredményt ért el az országos és a fővárosi társintézményekhez képest.

Kórussiker a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei együttesek Szövetsége, a KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsága – Hraschek Katalin zenepedagógus, karnagy vezetésével – 2023. május 12-én rendezte meg a normál ének-zene tantervű általános iskolák kórusainak találkozóját a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium impozáns dísztermében „Dallal élni jó” címmel. A hangverseny a KÓTA „Hangról hangra az ifjúsági kóruséneklésért” program keretében valósult meg.