4. Alkotótábor Bánkon 2024.

Idén negyedik alkalommal nyílt lehetőségünk az 5-12.évfolyamos lányokkal kicsit elvonulni a világ elől. Közösségben alkotni, pihenni beszélgetni, valódi teremtő üzemmódba kapcsolni. A tábor első megállója Tereske volt a csodaszép palóc falu. Itt Nagyboldogasszonynak felszentelt katolikus templomában jártunk vezetett sétán, ahol Magyarország legszebben fennmaradt Szent László legendája látható. A közös ima és a szeretetteljes fogadtatás megalapozta az egész hetünket. Igazi csapatként érkezhettünk meg a tábor helyszínére az Öko-Land Táborba. Hihetetlen gyorsan elrepültek a napok. Számos mestertől tanulhattunk, gazdagodhattunk. Velünk volt Sajtos Szilvia Nemezkészítő és bőrös mester, akivel csodálatos domborított és poncolt bőrékszereket készíthettünk, Soós Réka csipkeverő, akivel idén a gyöngyszövésben mélyülhettünk el, Bíró Hajnalka varrónő és fitoterapeuta, akinek segítségével a vászon darabtól eljuthattunk egy saját készítésű neszesszerig, melyet keresztszemes hímzéssel díszítettünk. Elsajátíthattak a lányok számos fonási technikát, a körmöcskefonatokból csodaszép virágok készültek és pesze nem maradhatott el a szokásos kenyérlángos sütés, az esti, tábortűz körüli élőszavas mesemondások sem. A bánki strand is egy szép nappal ajándékozott meg minket, de a munka még itt sem állt meg, a pancsolások szünetében a szorgos kezek hímeztek a fák árnyékában is.  Vasárnap pedig szabadtéri misére fogadhattuk Tóth Ferenc, rétsági plébánosatyát, ahol a mise teljes szolgálatát a lányok látták el. Csodálatos pillanatokat éltünk át. Köszönjük minden résztvevő mesterenek, segítőnek, vendégnek, hogy velünk voltak, valódi töltekezés volt mindannyiunk számára!

A program létrejöttét a Nemzeti Tehetség Program  (NTP- 2023 - 0059) támogatta. Köszönjük ezúton is, hogy a tábor teljes díjának csak töredéke terhelte a családokat.

Táborvezetők: Veress Attiláné és Vass Veronika

 

Bíró Zselyke 12.B osztályos tanuló beszámolója:
Számomra ez a tábor egy alappillére a nyárnak. És mint az eddigiek ez is fantasztikus volt. 😊 Az idei épp a születésnapommal kezdődött, ami mondhatni nem kis lendületet adott a hétnek😉 Kiskoromtól részese vagyok és ez nekem egyfajta egyhetes lelki feltöltődés, ugyanis nincs szükség itt telefonra , a virtuális világra, így tudok magamra és a többiekre fókuszálni. Ez most is így volt és csak ámultunk a született csodákon. Sokfajta kézműves technikát sajátíthattunk el, többek közt bőrt munkáltunk és gyöngy karkötőt készítettünk. De a személyes kedvencem a neszeszer készítése volt. 😁 Bízom benne, hogy jövőben is ott tudok lenni és nem csak tanulni fogok, hanem segíteni és továbbadni is tudom azt a sok törődést és szeretet, amit évek óta Kati néniéktől kapok.

 

 

2024. augusztus 02.