Általános iskola

"Új csillagnak új Királya"

December 7-én az általános iskola alsó és 5. évfolyamos diáksága mesével és muzsikával rendhagyó irodalomórán vett részt az iskola nagy dísztermében. A program a Népi játszóház-és alkotóműhely délutáni szakkör nyertes pályázatának köszönhetően a Csóri Sándor Alapnak köszönhetően valósult meg.

Adventi kirándulás a családokkal

Lombhullás után a fák és bokrok közt megnő az erdei tér, mélyebb a csend és így menet közben jobban bepillanthattunk ez erdő magánéletébe. Advent előtt jó egy kicsit megállni, rendezni gondolatainkat, és megtisztult lélekkel várni karácsony szent éjszakáját.

Lámpás felvonulás Márton napon

A Szent Márton napi projekthét keretében – hagyományainkat folytatva – az általános iskola alsó tagozatos diákjaival is tartottunk Szent Márton napi megemlékezést november 11-én. Az alsós osztályok saját készítésű lámpásokkal, libáikkal, kardokkal és pajzsokkal vonultak át a Bakáts téri plébániára.

Krisztus király ünnepén

Christus vincit,
Christus regnat,
Christus imperat.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójának felhívására, miszerint „Alkosson minden nemzet egy közösséget”, 2022. november 18-án az általános iskola diáksága – a hagyományos reggeli ima keretében az egyházi év közelgő lezárása és Krisztus király ünnepe előtt tisztelgett. A korábbi évek hagyományait folytatva közösen magasztaltuk a világmindenség Királyát, Jézust.