Betlehemi Szent Láng és Élő Betlehem a Patronában

A betlehemi Születés Templomából 2021. december 14-én reggel megérkezett a Szent Láng az iskolánkba, amelyet Horváthy Dénes édesapa, az Öveges József cserkészcsapat vezetője hozott közénk. A lángátadásra, valamint a Szent Család befogadására az „Élő Betlehem” programunk keretében került sor. 

A betlehemi láng üzenete: meg kell tanulnunk előítéletek nélkül, békével a lelkünkben együtt élni embertársainkkal. Segíti megmutatni az utat, ahogy a csillag mutatta a pásztoroknak Jézus Krisztus születésekor. Óvjuk, tápláljuk közösen.

Az adventi koszorú három gyertyáján mára már a Szent Láng fénye ragyog. 

Sharon Hudnell: Az ünnep fénye 

E legszentebb időszak Ura, kérünk, áldd meg mindazokat, akik ma összegyűltek, hogy meggyújtsák a harmadik adventi gyertyát!

Ahogy a remény fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk azokra, akik hittel várták a Messiást!

Ahogy a béke fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a Szűz csendes erejére, és hogy megéljük a béke üzenetét, amit Fia hozott!

Ahogy az öröm fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a pásztorok boldogságára szenteste, és hogy magukba ihassuk, hogy ezt az örömöt a számunkra legdrágábbakkal oszthatjuk meg!

Ahogy a szeretet fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a Gyermekre, akit gyengédségében adtak e földnek, hogy megvilágítsa számunkra a sötétet, és a legegyszerűbb parancsolatát: Szeressétek egymást!

Ahogy most megünnepeljük az adventet, add, hogy a remény, béke, öröm és szeretet fényei ragyogjanak be minket, és úgy szórják fényüket a világban, mint a gyertya a sötét éjben!

A közös programot követően az egyes osztályok visszatérhettek a felállított Betlehemhez, ahol osztályonként állatsimogatásra, valamint a személyesebb betlehemi gondolatok megosztására kerül sor az osztálytanítók által. 

Az adventi délután keretében az alsó tagozatos diákok „Ha betér az Égi király” címmel ősi, kincses hagyományokra visszatekintő magyar népi betlehemes játékelőadást nézhettek meg iskolánkban, bábtáncoltatással, énekmondással és élő dudaszóval Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpádszínművészek előadásában.

Az ünnepen és azon túl is fordítsuk szívünket a megjelenő Isten felé, hogy megláthassuk életünkben kegyelmi ajándékait!

Osztozzunk közösen az adventi gyertya fénye által nyújtott reménységében, a közelgő karácsony örömében.

Gilicze Zoltán

Az előadásról itt olvashatnak még.

2021. december 14.