„Valóban megszületett…” karácsonyi előadás az iskolában

 

Legyen ma templom minden ember szíve, Melyben a lélek szárnyat bontogat! 
Karácsony édes ünnepén, Legyen imádság minden gondolat.

Néhány nap múlva családjaink körében ünnepeljük karácsonyt, minden gyermek által és minden családban a legjobban várt ünnepet. 

2023. december 19-én hagyományosan az általános iskola negyedik évfolyama tartotta meg „Valóban megszületett…” című karácsonyi előadását, megosztva családjainkkal e bensőséges ünnep örömét. A betlehemi csillag fölragyogása mindannyiunkban fölidézte Jézus születésének éjjelét, vele a lelki zarándoklatot, a légkört és azt a környezetet, amelyben a világ Megváltója született. Azt az időt, ami kétezer évvel ezelőtt Palesztinában történt.

A betlehemes játék előtt a kórus dallamai csendültek fel, azok a szép és megható a karácsonyi énekek, amelyek a jászlat övezik. Amelyek mély gondolatokat hordoztak hangjegyeikben, és mindenekelőtt kizárólagos örömet és gyöngédséget fejeztek ki az Isteni Gyermek iránt, aki a szent éjszakán jött a világra.

A műsorunk zárásaként a közönség dalban dicsérte az Urat, és közös énekléssel dicsőítette az Istent, így árasztva szét a karácsony titkát.

Hála és köszönet illeti a felkészítőket:
Gál Veronika – műsor betanítása
Molnár Luca, Kristóf Bálint – táncok betanítása
Szőnyiné Lobmayer Margit – kórusvezető
Markovich Benedek 6.c – kecskeduda
Kruppáné Kovács Katalin
Kruppa Bence
Czine Ferencné
Guzsvinecz Bernadett
Rádi Tiborné Kapin Zsuzsanna
Nagy Károly

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Gilicze Zoltán

2023. december 20.