Pályázat gimnazista diákjaink részére

Iskolánk a Piarista Gimnáziummal és a Ciszterci Szent Imre Gimnáziummal együtt eseménysorozatot indított Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából. A Pilinszky Szalon havonta tér vissza a Három Holló Kávéházban, amelyre minden alkalommal szeretettel várjuk diákjainkat.

Novemberben tartottuk az első eseményt, január 24-én 17 órakor pedig Bősze Ádám tart előadást Pilinszky és a zene címmel.

Később további programokat hirdetünk egészen a tanév végéig.

Ezúton hívjuk fel diákjainkat, hogy aki szívesen teszi, ne csak jöjjön el, hanem írja is meg egy-egy esszében azokat a reflexiókat, gondolatokat, amelyeket az esemény indít el benne. Ez kapcsolódhat a költő életművéhez, egy-egy verséhez, az előadáson feltárt összefüggésekhez, vagy szólhat a diák saját irodalmi gondolatairól is.

A pályaműveket folyamatosan várjuk, de a pályázat egészen májusig nyitva marad.

A pályamű terjedelme nincs megszabva, elektronikusan kérjük beküldeni a tanarakademia1@gmail.com címre (ugyanoda, ahol az eseményre regisztrálni is lehet.

A legjobb műveket a centenárium alkalmából megjelenő kötetbe is felvesszük, és publikáljuk, szerzője pedig értékes jutalomban részesül.

Várjuk az írásokat!

2022. január 19.