6. b osztálymise az Őrangyalok és Assisi Szent Ferenc ünnepén

Október 2-én osztálymise keretében emlékeztünk az őrangyalok ünnepére, valamint az életszentség óriására, aki a teremtés sértetlensége iránti mély és őszinte tisztelet példáját kínálja számunkra. A szegények barátjaként szeretetben élt Isten minden teremtményével, az egész teremtést – állatokat, növényeket, természeti erőket, sőt, Napfivérét és Holdnővérét is – meghívta, hogy együtt tiszteljék és dicsőítsék az Urat. 

Szent Ferenc ünnepén a 6. b osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmise előkészületeként a diákok a hittan órák keretében készültek az alkalomra. 

A szentmisét Michele atya – a Budapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia kormányzója – tartotta, szolgálattevői pedig az osztály tanulói voltak. 

 

Könyörgéseink:

  • Urunk, az osztályközösségünkért könyörgünk Hozzád. Add, hogy békével, szeretettel forduljunk egymás felé, és egymást támogatva fejlődhessünk! Hallgass meg, urunk!
  • Urunk, szeretteinkért, családtagjainkért imádkozunk. Segíts minket, hogy a Te jóságos szeretetedet általunk is megtapasztalhassák! Hallgass meg, urunk!
  • Irgalmas Istenünk, a betegekért és a szenvedőkért könyörgünk Hozzád. Adj nekik egészséget és enyhítsd szenvedéseiket! Hallgass meg, urunk!
  • Istenünk, kérjük vedd magadhoz a háborúk áldozatait és vigasztald a családtagjaikat! Add Urunk, hogy mielőbb minden háború véget érjen és béke legyen a világban! Hallgass meg, urunk!
  • Urunk, hálát adunk a teremtett világunkért. Köszönjük, hogy ennyi szépséggel ajándékoztál meg minket. Add, hogy ezeket felfedezzük, értékelni is tudjuk, és vigyázzunk a Földünkre! Hallgass meg, urunk!
  • Istenünk, az őrangyalok ünnepén hálát adunk, hogy mellénk is őrangyalt rendeltél. Kérjük, hogy továbbra is védjenek minket minden rossztól, bajtól és veszedelemtől! Hallgass meg, urunk!

Istenünk, te megadtad Assisi Szent Ferencnek, hogy a szegénységben és alázatosságban Krisztushoz váljék hasonlóvá. Tégy készségessé minket, hogy mi is az ő útján járva kövessük Fiadat, és örvendező szívvel veled egyesüljünk! A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységbe, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Az osztály diáksága – a zeneiskola tanárainak hangszeres kísérete mellett – énekekkel tette ünnepélyesebbé és meghittebbé a szent liturgiát. Hálásan köszönjük a Zeneiskola tevékeny jelenlétét, a csodálatos zenei hátteret.

Gilicze Zoltán

2024. október 02.