6. a osztálymise a Boldogságos Szűz Mária anyaságának ünnepén

Október 09-én osztálymise keretében emlékeztünk a Boldogságos Szűz Máriára, valamint Szent XXIII. János pápára. A Boldogságos Szűz a legnagyobb a szentek között, mert neki adatott az a kegyelem, hogy anyja lett a megtestesült Igének. Az efezusi zsinat 1500. évfordulója alkalmából Szent XI. Piusz pápa a Lux veritatis enciklikában rendelte el a Patrona Hungariae anyaságának évenkénti ünneplését. 

Isten, ki azt akartad, hogy Igéd az angyali üzenetre a Boldogságos Szűz Mária méhében öltsön testet, add meg alázatos könyörgésünkre, hogy mi, akik őt valóban Isten anyjának hisszük, közbenjárására nálad segítséget nyerjünk.

A Boldogságos Szűz Mária anyaságának és Szent XXIII. János pápa ünnepén a 6. a osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmise előkészületeként a diákok a hittan órák keretében készültek az alkalomra. 

A szentmisét Michele atya – a Budapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia kormányzója – tartotta, szolgálattevői pedig az osztály tanulói voltak. 

Könyörgéseink:

  • Add Uram, hogy ellen tudjunk mondani a kísértésnek, és hűségesek legyünk hozzád. Hallgass meg, Urunk!
  • Add Uram, hogy egymás véleményét tiszteletben tudjuk tartani. Hallgass meg, Urunk!
  • Add Uram, hogy becsületben, szeretetben, békében éljünk. Szent Ferenc példájával mi se legyünk nagyravágyók és odaforduljunk a rászorulókhoz. Hallgass meg, Urunk!
  • Add Urunk, hogy a beteg családtagjaink ismerőseink meggyógyuljanak és felépüljenek! Hallgass meg, Urunk!

Istenünk, te Mária szűzi anyasága által örök üdvösséggel ajándékoztad meg a világot. Engedd, kérünk, hogy Isten Anyjának közbenjárását mindig érezzük, mert tőle kaptuk Fiadat, az élet szerzőjét. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Az osztály diáksága – a zeneiskola tanárainak hangszeres kísérete mellett – énekekkel tette ünnepélyesebbé és meghittebbé a szent liturgiát. Hálásan köszönjük a Zeneiskola tevékeny jelenlétét, a csodálatos zenei hátteret.

 

Gilicze Zoltán

2024. október 08.