7. évfolyamos szentmise Szent Máté apostol és evangélista közelgő ünnepén

Szeptember 18-án az évfolyammise keretében a vértanúkra, valamint Szent Mátéra, a „hűséges” védőszentre emlékeztünk, aki Krisztus hívó szavára lett apostol, és kinek jelképe az angyal. A szent különös figyelemmel gyűjtötte, és őrizte magában az Úr szavait és beszédeit. Úgy foglalta elbeszéléseibe az Úr mondásait – miként az ékszerész foglalja aranykeretbe a drágaköveket – hogy egymásba fűzte a hasonló tartalmú, de eredetileg függetlenül elhangzott beszédeket.

Szent Máté közelgő ünnepén a 7.c és a 7. d osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmise előkészületeként a diákok a hittan órák keretében készültek az alkalomra. 

A szentmisét Michele atya – a Budapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia kormányzója – tartotta, szolgálattevői pedig az osztály tanulói voltak. 

 

Könyörgéseink:

  • Mennyei Atyánk! Kérünk Téged az Egyházunk vezetőiért, a Szentatyáért, a püspökökért és papokért, hogy a szeretet útján vezessék a Te népedet! Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!
  • Mennyei Atyánk! Az iskolába járás régen dicsőség és megtiszteltetés volt. Ma már természetes. Add, hogy számunkra ez az iskola szellemi, erkölcsi, lelki műhely legyen, amely minket alakít! Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!
  • Mennyei Atyánk! Megújult osztály­közösségünkben éljük meg mindennapjainkat. Add, hogy továbbra is egymást segítve, támogatva növekedhessünk tudásban, bölcsességben és szeretetben! Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!
  • Mennyei Atyánk! Add, hogy a keresztény értékrend, amely segít megkülönböztetni és választani a jó és a rossz között, mindig segítsen eligazodni az élet útvesztőiben! Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!
  • Mennyei Atyánk! Segíts bennünket, hogy megosztással és felajánlással tudjunk válaszolni az életünkben bekövetkező szenvedésekre. Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!
  • Mennyei atyánk! Kérünk téged azokért az emberekért,
    akik a háború sújtotta országban élnek,  hogy tudjanak bízni a Te szeretetedben a nehéz élethelyzetben is! Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!
  • Mennyei Atyánk! Hálát adunk Neked szüleinkért és tanárainkért, akik lehetővé teszik nekünk és segítenek elérni egyelőre bizonytalanul megfogalmazott, de egyre erősebbé váló céljainkat. Segítsd őket, hogy szeretettel és türelemmel viseljék fiatalságunk szertelenségeit, és bocsásd meg nekünk, ha akaratlanul is megbántjuk őket! Hallgass meg, Urunk! Kérünk téged, hallgass meg minket!

 

Istenünk, te mérhetetlen irgalmaddal apostolaid közé választottad Mátét, a vámost. Add, hogy példája és közbenjárása támogasson minket, és téged követve, egyre hűségesebben ragaszkodjunk hozzád. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Az osztály diáksága – a zeneiskola tanárainak hangszeres kísérete mellett – énekekkel tette ünnepélyesebbé és meghittebbé a szent liturgiát. Hálásan köszönjük a Zeneiskola tevékeny jelenlétét, a csodálatos zenei hátteret.

 

Gilicze Zoltán

2024. szeptember 19.