8. c osztálymise Szent Máté apostol és evangélista közelgő ünnepén

Szeptember 20-án az osztálymise keretében avértanúkra, valamint lelkünkben Szent Mátéra, a „hűséges” védőszentre emlékeztünk, aki Krisztus hívó szavára lett apostol, és kinek jelképe az angyal.Különös figyelemmel gyűjtötte, őrizte magában az Úr szavait és beszédeit. Úgy foglalta elbeszéléseibeaz Úr mondásait – miként az ékszerész foglalja aranykeretbe a drágaköveket – hogy egymásba fűzte a hasonló tartalmú, de eredetileg függetlenül elhangzott beszédeket.

Szent Máté közelgő ünnepén a 8. c osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmise előkészületeként a diákok a hittan órák keretében készültek az alkalomra.

A szentmisét Michele atya – a Budapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia kormányzója – tartotta, szolgálattevői pedig az osztály tanulói voltak. 

Könyörgéseink:

▪ Mennyei Atyánk! Az iskolába járás régen dicsőség és megtiszteltetés volt. Ma már természetes. Add, hogy számunkra ez az iskola szellemi, erkölcsi, lelki műhely legyen, amely minket alakít!

▪ Mennyei Atyánk! Immár egy éve osztály-közösségünkben éljük meg mindennapjainkat. Add, hogy továbbra is egymást segítve, támogatva növekedhessünk tudásban, bölcsességben és szeretetben!

▪ Mennyei Atyánk! Add, hogy a keresztény értékrend, amely segít megkülönböztetni és választani a jó és a rossz között, mindig segítsen eligazodni az élet útvesztőiben!

▪ Mennyei Atyánk! Segíts bennünket, hogy megosztással és felajánlással tudjunk válaszolni az életünkben bekövetkező szenvedésekre.

▪ Mennyei Atyánk! Köszönjük a jó híreket Alízról, add, hogy ezek a hírek valóban kiteljesedjenek, és osztálytársunk valóban a gyógyulás útjára lépjen.

▪ Mennyei Atyánk! Hálát adunk Neked szüleinkért és tanárainkért, akik lehetővé teszik nekünk és segítenek elérni – egyelőre bizonytalanul megfogalmazott, de egyre erősebbé váló – céljainkat. Segítsd őket, hogy szeretettel és türelemmel viseljék fiatalságunk szertelenségeit, és bocsásd meg nekünk, ha akaratlanul is megbántjuk őket!

Istenünk, te mérhetetlen irgalmaddal apostolaid közé választottad Mátét, a vámost. Add, hogy példája és közbenjárása támogasson minket, és téged követve, egyre hűségesebben ragaszkodjunk hozzád. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Az osztály diáksága – a zeneiskola tanárainakhangszeres kísérete mellett – énekekkel tette ünnepélyesebbé és meghittebbé a szent liturgiát. Hálásan köszönjük a Zeneiskola tevékeny jelenlétét, a csodálatos zenei hátteret.

 

Gilicze Zoltán

2023. szeptember 21.