Akadály roadshow rendezvényen az 5.c

Október 11-én az 5.c osztályosok különleges országos sport programon vettek részt, hogy kipróbálhassák az egyik legizgalmasabb mozgásformát, az akadálysportot.

Az ország több pontján ideiglenesen felépített, diákokra szabott akadálypályák 400-800 méter hosszú 10 akadályt tartalmaznak, amelyeken a résztvevőnek futás közben különféle fizikai akadályokat kell leküzdenie az alapvető mozgásformák segítségével; kúszás, mászás, egyensúly, függeszkedés, ügyesség. Az OCR egyszerre foglal magában foglal természetes – pl. tó, meredek hegy, sár – és mesterséges akadályokon való átkelést – pl. kötélmászás, különböző függeszkedős akadályokon-, palánkokon való átkelést, kúszást, különböző tárgyak cipelését.

Az Obstacle Course Racing (OCR) – amely az akadálysportok egyik különleges típusa – a 2024-es párizsi olimpia után a lovaglás helyett kerül be az Öttusába, így olimpiai versenyszám lesz. 

Mivel ez a sportág hazánkban még nem ért el kiemelkedően magas ismertséget, ezért az Aktív Magyarország OCR versenyszervezők bevonásával elindította az OCR43 AKADÁLY-ROADSHOW DIÁKOKNAK programot a sportág népszerűsítése céljából.

A változatos és szellemes akadályok leküzdéséhez az 5.c diákok a

„Számunkra nincsen legyőzhetetlen akadály!"

mottót választották.

 

Jó volt patronás diákként jelen lenni ezen az izgalmas, szórakoztató kalandon!

 

Gilicze Zoltán

2024. október 11.