Assisi Szent Ferencet ünnepeltük

Október 4-én osztálymise keretében Assisi szentjére emlékeztünk. Ez a nap a béke, a testvériség és a párbeszéd ünnepe. nem véletlenül.  Assisi Ferenc minden idők egyik legnépszerűbb szentje, a szegények és elnyomottak pártfogója, akit Jézus testvérének is nevezték, mert Krisztusra akart hasonlítani. Az evangélium Krisztusát szemlélte, szerette, követve erényeiben. Alapvető értéket tulajdonított a belső és külső szegénységnek. Assisi Szent Ferenc tanítását követve hálát adtunk a szentek jelenlétéért, odaadást a jóakaratukért és bizalmat az őrségükért.

Ezen a napon a 8. c osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely biztosította számukra Isten szeretetének közös megélését, közvetítését. A szentmisét Michele Baggi atyaBudapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébánia plébánosa – tartotta, szolgálattevői pedig az osztály azon tanulói voltak, akik közül többen Krisztus tanítása szerint már több éves liturgikus szolgálattal rendelkeztek.

Könyörgéseink:

  • Istenünk kérünk, adj nekünk készségességet, hogy önzetlenül és tevékenyen is szolgálhassuk felebarátainkat. Hallgass meg, urunk!
  • Istenünk kérünk, segíts, hogy figyelemmel hallgassuk szavadat, meghalljuk mikor üzensz nekünk, és hogy mindig a jobbik részét választhassuk. Hallgass meg, urunk!
  • Atyánk áldd meg osztályközösségünket, barátainkat, és segíts nekünk a te akaratod szerint cselekedni, és a te szeretetedet közvetíteni a közösségünkben. Hallgass meg, urunk!
  • Istenünk áldd meg tanárainkat és a Patrona diákközösségét. Add, hogy felismerjünk téged diáktársainkban, és nap mint nap gyarapodni tudjunk tudásban és emberségben. Hallgass meg, urunk!
  • Istenünk áldd meg családjainkat! Add, hogy a te békéd és szereteted legyen köztünk nap mint nap. Hallgass meg, urunk!

Az osztály diáksága – tanárai hangszeres kísérete mellett – énekekkel tette ünnepélyesebbé és meghittebbé a szent liturgiát. Hálásan köszönjük a Zeneiskola tevékeny jelenlétét, a csodálatos zenei hátteret.

Gilicze Zoltán

2022. október 04.