2022/2023

Goethe-Rallye

A 8.C osztály 11 németeseivel május 17-én a Ráday utcai Goethe Intézetbe látogattott egy csoportunk, ahol az úgynevezett Goethe-Rallye programon vettek részt. Megismerhették az épületet és működési területeit a földszinttől a padlásig.  Az intézemény egyik munkatársa fogadta őket, majd játékos feladatokkal ismerkedhettek. Ezután kiscsoportokban további feladatokkal ellátva a rally keretében fedezték fel az épületet. Lépcsőket számoltak, megszólították (németül) az egyik munkatársat, kipróbálták a könyvtár online kölcsönzőjét. Végül közösen ellenőrizték a feladatok megoldását és apró jutalmat is kaptak. Országismereti tudásukat is bővíthették és egy térképen hagyták kis papírokon a névjegyünket és kedvenc szavaikat.

Medve matematika verseny a Gellért-hegyen

Május 19-én Feketéné Józsa Veronika és Brunner Emese tanárnőink 6 csapattal vettek részt a Gellért-hegyen megrendezett szabadtéri Medve matematika versenyen. 2000 diák részvételével zajlott a fesztivál hangulatú csapatverseny. 3 órán keresztül matekoztak mobiltelefon segítségével, közben rengeteget sétáltak a gellért-hegyi nagyréten.

Az 5 csapatunkból kettő a 7.c osztályból állt össze, egy fiú és egy lány csoport.

Hello, USA!

Amerika rajongó diákjaink a tavaszi országos "Hello, USA!" című angol nyelvi versenyen, ahol  B2-es szinten, egyéniben Balogh Liza (9.B) országos 4. helyezett lett (csak 10. és 11.-esek előzték meg!), Ewere Viktória (9.B) országos 12. helyezett lett. B1-es szinten, egyéniben Dezsényi Johanna (9.B) országos 8. helyezett lett. Felkészítő tanáruk: Lukácsné Borbély Krisztina

Siker a Nagy magyar királyok történelmi projektversenyen

Országos 4. helyezést ért el a 7-8. osztályos csapatverseny kategóriában a 7. A csapata: Kálazy Fanni, Késmárki Luca és Koller Bíborka. A 9-12. osztályosok kategóriájában pedig szintén 4. helyezést ért el a 10. A csapata: Fiszter Hanna, Marxer Virág, Palotás Cseperke és Veress Luca. Felkészítő tanáruk: Hagyóné Vitus Györgyi tanárnő. Szívből gratulálunk nekik!

Országos történelemverseny 6. helyezés

Budapest Főváros Levéltára – Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával meghirdette a Budapesti hidak története című 3 fordulós, városismereti versenyét. A budapesti hidak múltjával, a két városrész fejlődésében játszott szerepükkel, valamint a Duna fővárosi szakaszának megismerésével kapcsolatos versenyen a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont HÍDÁSZOK nevű csapata, Juhász Adél 11. B, Szente Rita 11. B és Szőnyi Viola 11. A osztályos tanulók nagyszerű csapatmunkával az országos döntőben 6. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Vándor Ildikó tanárnő. Gratulálunk Nekik!

Zeneiskolai térítési díjak változása

Iskolánk alapvető célja, hogy az itt tanuló gyermekek a lehető legjobban kibontakoztathassák szellemi, lelki, testi képességeiket. Sajnos a jelen időszak kihívásai minket is hátrányosan érintenek, a költségeink jelentős mértékben megemelkedtek, ezért a zeneiskola működésének biztosításához elengedhetetlen, hogy a térítési díjon emeljünk.

Az általános iskola kompetenciamérési eredményei

2019-ben az általános iskola bekerült a kiemelkedő teljesítményű iskolák közé. Ez azoknak a 6. évfolyamos diákoknak köszönhető, akik két kompetenciaterületen – szövegértésben és matematikában is – az országos lefedettséget mutató eredményekhez képest kiváló eredményeket értek el.

2021-ben idén is kiemelkedő eredményt értek el a hatodikos diákok, és ez a 2022-es méréskor is töretlen maradt. Az átlageredmények mutatószámai alapján diákjaink megelőzték az országos mutatók mellett a budapesti általános iskolák döntő többségét, valamint a létszám alapján velünk egy kategóriába sorolt budapesti általános iskolákat is. Ez azt jelenti, hogy a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont általános iskolai 6. évfolyamja valamennyi viszonyítási csoporthoz viszonyítva kimagasló eredményt ért el az országos és a fővárosi társintézményekhez képest.