Becsengettek!

A 2022/2023-as tanévben a három első osztályban sok kisdiáknak egy új időszámítás kezdődődött el az életében. Az óvodában megszokott mindennapos játék helyébe az élménypedagógiával átszőtt iskolai tanulás lépett, amelyet a mára már szépen bekötött könyvek, füzetek is segítik. 

Az új tanév kezdetén a Veni Sancte ünnepi szentmisét Gyetván Gábor a Budapest-Kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia plébánosa celebrálta, kérve iskolánk diákságára, a családokra és pedagógusokra a Szentlélek Úristen oltalmát, segítő erejét kértük mind a tanítványokra, mind a pedagógusokra. 

Jöjj el Szentlélek Úristen! Igazság és szeretet lelke,
adj nekünk jó lelket, kedvet, szorgalmat és kitartást,
ahhoz a munkához, amelyre meghívtál.

Ezt követően, igazgatói óra keretében került sor az új elsősök ünnepélyes fogadására. A legkisebbek – szüleik jelenlétében – lufival a kezükben örömteli várakozással léptek be az iskola nagy dísztermébe, ahol az általános iskola alsó tagozatos diákközössége nagy tapssal és közös énekléssel fogadta őket.Öröm volt látni milyen boldogan várták az első tanítási napot, amelyben nagy szerepük volt tanítóiknak is, akik a barátságosan feldíszített osztálytermekkel várták a kisdiákokat. A felső tagozatosok az igazgatói órán örömmel számoltak be a sikeres pannonhalmi gólyatáborukról társaiknak.

Boldogan kezdődött a tanév, amelyhez minden diákunknak és családjának nagyon sikeres tanévet kívánok!

 

Gilicze Zoltán

2022. szeptember 09.