Betlehemi Szent Láng a Patronában

A betlehemi Születés Templomából 2023. december 12-én reggel megérkezett a Szent Láng az iskolánkba, amelyet Horváthy Dénes édesapa, a 722. számú Öveges József cserkészcsapat vezetője hozott közénk. A lángátadásra, valamint a Szent Család befogadására a közös reggeli ima keretében került sor.

A betlehemi láng legfontosabb üzenete, hogy meg kell tanulnunk előítéletek nélkül, békével a lelkünkben együtt élni embertársainkkal. Segíti megmutatni számunkra az egyedüli követendő utat, ahogy azon az éjszakán – Jézus Krisztus születésekor – a csillag is mutatta a pásztoroknak azt. A mi feladatunk nem más, mint közösen óvni és táplálni a lángot.

Az adventi koszorú két gyertyáján mára már a Szent Láng fénye ragyog.

 

Sharon Hudnell: Az ünnep fénye

E legszentebb időszak Ura, kérünk, áldd meg mindazokat, akik ma összegyűltek, hogy meggyújtsák a Szent Lánggal az adventi gyertyát!

Ahogy a remény fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk azokra, akik hittel várták a Messiást!

Ahogy a béke fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a Szűz csendes erejére, és hogy megéljük a béke üzenetét, amit Fia hozott!

Ahogy az öröm fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a pásztorok boldogságára szenteste, és hogy magukba ihassuk, hogy ezt az örömöt a számunkra legdrágábbakkal oszthatjuk meg!

Ahogy a szeretet fényével világítjuk be ezt az időszakot, add, hogy emlékezzünk a Gyermekre, akit gyengédségében adtak e földnek, hogy megvilágítsa számunkra a sötétet, és a legegyszerűbb parancsolatát: Szeressétek egymást!

Ahogy most megünnepeljük az adventet, add, hogy a remény, béke, öröm és szeretet fényei ragyogjanak be minket, és úgy szórják fényüket a világban, mint a gyertya a sötét éjben!

 

A közös programot követően az egyes osztályok zárható mécsestartókban elvitték osztályaikba is a Szent Lángot, majd annak fényénél még személyesebb betlehemi gondolatok megosztására került sor az osztályfőnökök által.

Az ünnepen és azon túl is fordítsuk szívünket a megjelenő Isten felé, hogy megláthassuk életünkben kegyelmi ajándékait!Osztozzunk közösen az adventi gyertya fénye által nyújtott reménységében, a közelgő karácsony örömében.

 

Gilicze Zoltán

2023. december 12.