Farsangi mulatságunk

2022. 02. 24-én rendeztük meg az általános iskolában a farsangot

Az alsósok már reggel jelmezben érkezhettek. A hét eleje óta a földszinti zsibongóban Farsang Jancsi várta őket, akinek ruházatára, talpazatára a diákok és a tanárok folyamatosan – kis papírokra felírva – feltűzték a bosszúságokat, szomorúságokat tartalmazó gondolataikat. A jeles nap reggelén – a reggeli imát követően – az udvaron összegyűlt alsósok, erős zajkeltés közepette elégették a sok rosszat, és elűzték a telet, hogy csak a jó maradjon és érkezzen a tavasz.

A délelőtt során a tanítók által összeállított játékos feladatok várták az egyes osztályokat, ahol a farsangi hagyományokat dolgozták fel a diákok az életkori sajátosságoknak megfelelően. Ebéd után vette kezdetét a zenés, jelmezes felvonulás a nagy díszteremben. A színes karnevált közös csujogatás követte Molnár Luca tanárnő vezetésével. A felvonulást gazdag játékprogram, vetélkedő követte az osztálytermekben, ahol mindenki kipróbálhatta kreativitását.

 

A felsős tanulók időutazással köszöntötték az idei farsangot. Egészen a 60-70-80-90-es évekig utaztak vissza az időben, hogy jelmezeikkel, zenés és táncos programjukkal mindannyiunk számára felidézzék ezeket a meghatározó éveket. A közös zenés, jelmezes produkciókra kora délután került sor iskolánk nagy díszteremben. Az egyes évfolyamok egy-egy évtizedet elevenítettek meg – 5. évfolyam: 60-as évek, 6. évfolyam: 70-es évek, 7. évfolyam: 80-as évek, 8. évfolyam: 90-as évek – és minden blokkot karaoke és Just Dance program zárt. Nem maradt el a tapsverseny eredményhirdetése sem. A farsangi mulatozás ezután – átmeneti időre – az osztálykeretben folytatódott, ahol farsangi vetélkedőkre, kreatív, vidám játékos feladatokra került sor. Mindenki kipróbálhatta szerencséjét. A farsangi programot a retro buli zárta a nagy díszteremben, közös táncprogrammal, karaoke-val és Just Dance-szel.

Köszönjük a szülőknek a fantasztikus jelmezeket, és a számtalan finomságot!

 

Örültünk, hogy idén végre a hagyományaink szerint sikerült megrendezni a farsangot, ahol mindenki jól érezhette magát. Külön öröm volt, hogy a tanárok közül is többen jelmezt öltöttek magukra.

 

Gilicze Zoltán

2022. február 25.