Gólyatábor Kisirtáspusztán

Augusztus közepén három napos gólyatábort szerveztünk az általános iskola hetedik osztálya számára. A 32 gólyát osztályfőnökük Belucz Ildikó, osztályfőnök-helyettesük Barta- Gyetvai Anna, valamint testnevelőtanáruk Hutter Ildikó kísérte el a Nagybörzsönyi Erdei Vasút megállóhelyén, a Tolmács-hegyen kialakított szállásra.

A Hosszú-völgyben fekvő kisirtáspusztai hegyi menedékház remek lehetőséget nyújtott a csillagtúrák megszervezésre a Börzsöny erdeiben. Az egyes erdőismereti túrákat, osztályjátékok, közös imák, valamint estébe nyúló jó hangulatú beszélgetések, gitárdallamok és énekek követték. Nem maradhatott el a pólók megfestése sem, az osztályt jelképező közös logóval.

A gólyatábor során a diákok ellátogattak a Dunakanyar egyik leghangulatosabb településére, Zebegénybe is. A trianoni békediktátum aláírásának évfordulója alkalmából koszorúzásra és közös imádságra került sor az emlékmű lábánál.

A három nap alatt az osztály közösséggé formálódott.

Kívánjuk, hogy a 7.c osztály számára ugyanolyan jó hangulatban és aktív részvételben teljen el ez a tanév, mint ami a gólyatábort is jellemezte.

Gilicze Zoltán

2020. szeptember 09.