Osztálymise Urunk megkeresztelkedésének ünnepéhez kapcsolódva

Január 10-én, Urunk megkeresztelkedésének ünnepéhez kapcsolódva, újabb felső tagozatos osztálymisére került sor a.

Jézus megkeresztelkedését ünnepelve az 5.b osztály diáksága szolgálattal egybekötött osztálymisén vett részt, amely Isten szeretetének közös megélését, valamint a karácsonyi ünnepkör lezárását is jelentette. A szentmisét Michele Baggi atyaBudapest-Ferencvárosi Assisi Szent Ferenc főplébániaplébánosa – tartotta.

Könyörgéseink:

  • Krisztus Urunk! Tartsd meg Szentatyánkat, Ferenc pápát épségben és biztonságban szent néped kormányzására!  Hallgass meg, Urunk!
  • Krisztus Urunk! Te velünk vagy az esztendő minden napján, tölts el mindnyájunkat Szentlelked erejével, hogy mindenkor érezzük a szeretetedet. Hallgass meg, Urunk!
  • Krisztus Urunk! Te legyőzted a szenvedést és a halált, adj reményt és bizalmat azoknak, akik bátortalanok és szorongás él bennük. Hallgass meg, Urunk!
  • Krisztus Urunk! Te azért jöttél, hogy békét hozz a világba, légy közel mindazokhoz, akik a háború miatt szenvednek, és otthonukból menekülni kénytelenek. Hallgass meg, Urunk!
  • Krisztus Urunk! Te velünk maradsz az újesztendőben, engedd, hogy egyre inkább baráti közelségben érezzünk téged. Hallgass meg, Urunk!
  • Krisztus Urunk! Te vagy az élet Ura. Kérünk, vedd föl elhunyt hozzátartozóinkat az örök hazába, és sorold szentjeid közé, akiknek neve ott van az élet könyvében. Hallgass meg, Urunk!

Az osztály diáksága – hangszeres kíséret mellett – énekekkel tette ünnepélyesebbé és meghittebbé a szent liturgiát. Hálásan köszönjük a Zeneiskola tevékeny jelenlétét, a csodálatos zenei hátteret.

 

Gilicze Zoltán

2023. január 12.