Szent Miklós püspök az általános iskolában

December 6-án Szent Miklós püspököt köszönthettük iskolánkban mint a gyermekek és diákok védőszentjét. Az egyes osztályok nagy izgalommal készülődtek a Mikulás érkezésére.

Miklós nap reggelén az adventi teaház és az adventi mesekuckó „Mikulás és az öreg szán” meséje fogadta a diákokat. Ezt követően Szent Miklós végigjárta az osztályokat, ahol a diákok köszöntő versekkel, énekekkel köszöntötték őt. A jóságos Mikulás kedves szavakkal, ajándékokkal viszonozta a gyermekek kedvességét, majd folytatta hosszú útját.

Örömmel folytatódott a délután is, hiszen az alsó tagozatosok a Mikulás-napi kézműves délutánon vettek részt. Ezen a programon a kicsik Mikulás csizmákat készítettek, festettek, Szent Miklós bábokat színeztek, verseket, dalokat tanultak a védőszent tiszteletére.

A felső tagozatosokat a Mikulás Kupa várta, amelyre a testnevelés órák alkalmával készülődtek. Az izgalmas versenyen több sportágban próbálhatták ki a diákok az ügyességüket; dodgeball, kosárlabda, foci. A versenyzők szép érmekkel és csokoládéval gazdagodtak.

 

 

 

2022. december 06.