Szent Miklós püspök az általános iskolában

Miklós nap reggelén az adventi teaház és az adventi mesekuckóban „Szent Miklós legendája” fogadta a diákokat. Ezt követően Szent Miklós végigjárta az osztályokat, ahol a diákok köszöntő versekkel, énekekkel köszöntötték őt. A jóságos Mikulás kedves szavakkal, ajándékokkal viszonozta a gyermekek kedvességét, majd folytatta hosszú útját.

Örömmel folytatódott a délután is, hiszen az alsó tagozatosoka Mikulás-napi kézműves délutánon vettek részt. Ezen a programon a kicsik színeztek, festettek, nyírtak és ragasztottak, valamint verseket és dalokat tanultak a védőszent, és a közelgő karácsony tiszteletére. 

A felső tagozatosokat a Mikulás Kupa várta, amelyre a testnevelés órák alkalmával készülődtek. Az izgalmas versenyen több sportágban próbálhatták ki a diákok az ügyességüket; dodgeball, kosárlabda, röplabda, foci terén. A versenyzők érmekkel és csokoládéval gazdagodtak. 

Szent Miklós története, jó cselekedete tovább él mindennapjainkban, példája folyamatosan ösztönzi a gyermekeket az adventi jó cselekedetek gyakorlására.

 

Gilicze Zoltán

 

2023. december 06.