Pályaválasztási börzén jártunk

Október 26-án az általános iskola végzős 8.c osztálya pályaválasztási börzén vett részt a Budapest Főváros IX. kerületi Ferencvárosi Önkormányzat szervezésében.

A Ferencvárosi Művelődési Házban megrendezett börze célja az volt, hogy segítse az általános iskolák diákjait a továbbtanulásban, bemutassa a rájuk váró középiskolai lehetőségeket, valamint egy pályaválasztási szakértő nyújtson segítséget számukra a pályaorientációjukban. Az idei rendezvényen több gimnázium és szakképzési intézmény, valamint civil szervezet vett részt kiállítóként.

A program kezdetén a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat szakmai tanácsadója tartott rövid előadást a pályaválasztás kihívásaival kapcsolatban az osztálynak. Ezt követően diákjaink pályaorientációs tesztet töltöttek ki, amely a kiemelt érdeklődési területeikre kérdezett rá. A teszt eredményeinek birtokában kezdődött meg maga a börze, ahol a kiállító iskolák képviselőivel való kötetlen beszélgetésekre, információcserékre került sor.

Bízunk benne, hogy a pályaválasztási börze sok diákunk számára adott kellő iránytűt a továbbtanulásához, hiszen „szabad a pálya”!

 

Gilicze Zoltán

2022. november 07.