Iskolaújság

A Patrona közössége gyászolja Bajzák M. Eszter nővért, egykori nagyhírű igazgatónkat – Rubovszky Rita főigazgató búcsúja

Eszter nővér Karácsony ünnepe után közvetlenül, december 27-én adta vissza lelkét Teremtőjének. A legendás hírű igazgató, országosan elismert bizottságok tagja, a Katolikus Pedagógiai Intézet alapítója, a nagyszerű tanár, kemény kezű, sokszor magányos vezető utolsó éveiben napról napra adta vissza erejét, sziporkázó intellektusát, bölcsességét, aktivitását a Teremtőnek.

Sikeres Erasmus pályázati akkreditáció

A Tempus Közalapítvány 2020. szeptemberében pályázatot írt ki oktatási intézmények számára az Erasmus projektekben való részvétel akkreditációjára, az oktatás és tanulás európai dimenziójának megerősítése céljából. A sikeres akkreditációval a 2021-27-es érvényességi ciklusban egyszerűsített módon lehet pénzügyi támogatáshoz jutni a mobilitási kategórián belül. 

A pályázatot független szakértők szakmai alapon bírálaták, az egész országban csak 36 iskola kapta meg ezt az akkreditációt, az értékelési rangsor szerint a Patrona a 10. helyen.